Δριμύ «κατηγορώ» εξαπολύει, με δηλώσεις του , ο π. δήμαρχος Κερατσινίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Φώτης Μελάς κατά του δημάρχου της πόλης Λουκά Τζανή.Όπως λέει, μεταξύ άλλων, διαπράττει «"καραμπινάτη" παρανομία, καθόσον δε συμμορφώνεται με το νόμο του "Καλλικράτη"», αφού διαθέτει ασκεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού παράλληλα με το... λειτούργημα του δημάρχου. Μάλιστα, για το λόγο αυτό προσέφυγε στον ελεγκτή Νομιμότητας προκειμένου να του επιβληθούν οι από το νόμο κυρώσεις.
Ολόκληρη η δήλωση του Φ. Μελά έχει ως εξής:
Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής διέπραξε και διαπράττει "καραμπινάτη" παρανομία, καθόσον δε συμμορφώνεται με το νόμο του "Καλλικράτη", αφού -παρόλο που είναι δήμαρχος σε δήμο με πάνω από 25.000 κατοίκους- συνεχίζει να ασκεί ατομική επιχείρηση στο όνομά του.
Ο Ν. 3852/2010 στο άρθρο 16, παρ. 1, σαφέστατα ξεκαθαρίζει και προστάζει ότι οι δήμαρχοι θα πρέπει να αναστέλλουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα για όλο το διάστημα της θητείας τους.
Όταν με πολύ μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι -αν και δήμαρχο- ο κ. Τζανής δεν το είχε κάνει, αυτό ειλικρινά δεν το πίστευα. Όταν όμως διαπίστωσα ότι ο δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής δεν υπακούει ούτε πειθαρχεί ούτε καν λογαριάζει τους νόμους του κράτους, με το που μπήκε με το "Καλημέρα" στο δήμο, τότε βεβαίως είχα υποχρέωση να κάνω το καθήκον μου:
Ενημέρωσα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για να επιληφθούν για την παρανομία που διαπράττει ο πρώτος πολίτης του δήμου, ο κ. Τζανής.
Έτσι το λόγο τον έχουν στο εξής ο ελεγκτής Νομιμότητας, ο υπουργός Εσωτερικών, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο περιφερειάρχης Αττικής και ο εισαγγελέας Πειραιά.
 
Top