ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Χρήστου Σγάρδελη, μέλους της Επιτροπής Διαβούλευσης,


Την προηγούμενη εβδομάδα μου ήρθε ειδοποίηση για την Επιτροπή Διαβούλευσης για σήμερα 5 Δεκεμβρίου. Θέμα ήταν το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012.
Η νέα πρωτοποριακή μέθοδος είναι τα θέματα που θα συζητηθούν να μας τα στέλνουν με δισκάκι για τον υπολογιστή. Έβαλα και εγώ το CD αλλά με μεγάλη έκπληξη το CD δε το διάβαζε καν ο υπολογστής μου.
Σήμερα πήγα στο Δημαρχείο προκειμένου να το θέσω σαν απαράδεκτο γεγονός. Άλλο ένα απαράδεκτο γεγονός είναι ότι μας φέρνουν να συζητήσουμε τον... Προϋπολογισμό, ο οποίος ΔΕΝ έχει περάσει καν από την Οικονομική Επιτροπή (!!!). Δλδ ποιανού ιδέα είναι αυτή δε ξέρουμε... και έπρεπε να εγκρίνουμε κάτι που δεν έχει δει καν η αρμόδια Επιτροπή. Δυστυχώς το χειρότερο είναι ότι πήγα στην Επιτροπή Διαβούλευσης αλλά για ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ φορά υπήρχε έλλειψη απαρτίας.. Από τα 30 μέλη ήταν τα....7 (!!!).
Φυσικά ΔΕΝ ήρθε να μας ενημερώσει ο Δήμαρχος ως όφειλε ότι θα αναβληθεί η συνεδρίαση για άλλη μια φορά αλλά μας το είπανε οι υπάλληλοι του Δήμου.
Η απαξίωση της Επιτροπής Διαβούλευσης σε όλο της το μεγαλείο.
Εγώ έχω να πω τα εξής. Τα οποία θα τα αναφέρω και στην επόμενη συνεδρίαση:
Ο κ. Τζανής υποβαθμίζει το ρόλο της Επιτροπής Διαβούλευσης καθώς έλειπε για δεύτερη συνεχόμενη φορά
Τα 25 περίπου μέλη από τα 30 τα έχει επιλέξει ο ίδιος ο Δήμαρχος. Άρα πρέπει κάτι να γίνει. ΔΕΝ γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό. Αν ΔΕΝ μπορούν να έρχονται ας τους αλλάξει ο Δήμαρχος. Εκτός αν μας καλούν για τα μάτια του κόσμου και να λένε "Εμείς τους καλούμε, εκείνοι ΔΕΝ έρχονται"
Είναι ανεπίτρεπτο να έρχονται τα θέματα συζήτησης σε CD.. Και το θέμα δεν είναι τόσο τα CD αλλά κυρίως ότι είναι άδεια!!!!
Πήγα στο γραφείο που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους έθεσα το θέμα του προβλήματος με το CD. H απάντηση ήταν: "Αχ συγνώμη, έχουμε πολλά στο μυαλό μας και συμβαίνουν αυτά. Ελπίζω να μην το έχουν πάθει και οι υπόλοιποι. Να ορίστε έχω τα θέματα εγγράφως, πάρτε τα να τα διαβάσετε μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία" Δλδ μέσα σε 10 λεπτά που απέμεναν θα έπρεπε να διαβάσω τα 3 θέματα συζήτησης και να έχω άποψη... Αυτά είναι τραγελαφικά φαινόμενα που απαξιώνουν το Δήμο μας. Δυστυχώς
Είναι επιεικώς απαράδεκτο να έρχονται θέματα προς συζήτηση σε μια Επιτροπή Διαβούλεσης χωρίς πρώτα να έχουν περάσει από τις αρμόδιες Επιτροπές. Δεν ξέρουμε δηλαδή ποιος τις έχει επιμεληθεί αυτές τις προτάσεις... Ο Δήμαρχος, κάποιος σύμβουλος του...Ποιος;;;;;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ. Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΣΗΣ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ....
 
Top