Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης (press-gr)


Ώρα 1:41 πμ, λίγες ώρες πριν τη νέα αυγή καιο κ. Βαρβιτσιώτης κλείνει το πρόγραμμα. Εμφανίσεις μονολόγων από βήματος της Βουλής, όπου πολλοί έλαβαν το λόγο, λίγοι είχαν διαβάσει πριν τι έγραφε το χαρτί που τους έδωσε ο επιστημονικός συνεργάτης, αλλά κανείς δε νοιάζονταν. Έτσι έμαθαν: να εφησυχάζουν τόσα χρόνια, λόγω της δικιάς σου καταστροφικής αδιαφορίας.
Με ελαφρά ανταύγεια, ξανθού χρώματος που ομολογουμένως του πάει, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών είναι ο...
τελευταίος ομιλητής για την ημέρα Τρίτη, στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της 50μελούς Κυβερνήσεως.
Με ελαφρά τη καρδία από τα άγχη της οικονομικής επιβίωσης, ο πάλαι ποτέ υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας κάνει τα τελευταία του βήματα εντός του ελληνικού κοινοβουλίου. 
Στις τελευταίες εθνικές εκλογές εξελέγη τελευταίος και καταϊδρωμένος στη Β' Αθηνών. Με την φιλομνημονιακή του προσέγγιση και τις πολλές αντιπάθειες που έχει στον κύκλο των πιστών σαμαρικών, πρώην ΠΟΛ.ΑΝ.ιστών, ο γιος του πρώην υπουργού είναι σχεδόν απίθανο να εξασφαλίσει μια εκ νέου θέσηστη σύνθεση του επόμενου κοινοβούλιου. Πολύ, δε, περισσότερο αν οι εκλογές γίνουν με λίστες, όπως συζητείται. Τότε, στοιχηματίζω ότι θα πάει πρόωρα, αλλά σωτήρια για τον ίδιο (και για την χώρα), κοντά στον πατέρα του στη Μάνη, στο οικογενειακό κτήμα να φυτεύει ελιές και να μάθει ελαφρώς καθυστερημένα πως βγαίνει το σκληρό μεροκάματο.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης στοιχηματίζω ότι δεν θα εκλεγεί ξανά βουλευτής, γι᾽ αυτόν ακριβώς το λόγο: γιατί είναι ένας από τους πολλούς που δεν έχει μάθει με τι κόπο βγαίνει το μεροκάματο. Συνεπώς, δεν δικαιούται να ομιλεί στο όνομα εκείνων που αναζητούν πια το μεροκάματο ή το βγάζουν κοπιάζοντες μέρες πολλές, με ώρες περισσότερες.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης στοιχηματίζω ότι δεν θα ξανατεθεί εκπρόσωπός σου, γιατί φέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της Μεταπολίτευσης που κάποτε δόξασες αλλά τώρα απεχθάνεσαι. Βασικά, είναι μέρος εκείνου του προβλήματος που βασικά πιστεύεις ότι σε έφερε ως εδώ: της οικογενειοκρατίας.
Κι έτσι ο Μίλτος κλείνει το πρόγραμμα των εκτρωμάτων της Μεταπολίτευσης. Τον ίδιο και τους λοιπούς δεν τους λυπάμαι. Μόνο εσένα σκέφτομαι που θα πληρώνεις την πρόωρη, αλλά εξασφαλισμένη, σύνταξή του...
 
Top