Η δύναμη του Νικαιώτικου και Ρεντιώτικου  λαού απέδειξε σήμερα πως όταν ο  λαός θέλει μπορεί να επιτύχει να καταφέρει  πολλά περισσότερα από όσα  οι αρχές του προσφέρουν. Και αυτή η δύναμη είναι που ανάγκασε τη παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο να διοργανώσει τη σημερινή εκδήλωση για  την στήριξη των δημοτών απέναντι σε αυτό το παράνομο χαράτσι αλλά και να οδηγηθεί να στηρίξει τους πολίτες στις λογικές διεκδικήσεις τους απέναντι στα άδικα μέτρα της κυβέρνησης.
Βρεθήκαμε εκεί δίπλα στους πολίτες, προσπαθώντας να αγωνιστούμε μαζί τους ώστε η ΑΥΤΟ-διοίκηση να λάβει πραγματικό νόημα, να σταθεί όλο το Δημοτικό συμβούλιο δίπλα στον πολίτη όπως έχει χρέος και ευθύνη. Η θέση που πήρε ο συνδυασμός μας είναι ότι η αντίσταση είναι μονόδρομος. Αντίσταση ενάντια στο παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ, αντίσταση στην υποτέλεια και την πολιτική αποχαύνωση. 
Η πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει  ενότητα και αντίσταση. Είναι  η μόνη άμυνα που μας έχει μείνει απέναντι στους ολετήρες της ζωής και των δικαιωμάτων μας και  ο μόνος τρόπος να ακυρώσουμε στην πράξη τις πολιτικές τους επιλογές.
Η διακοπή ρεύματος δεν πρέπει να μας φοβίζει, δεν μπορούμε να υποταχθούμε για μία ακόμα φορά αλλά και ο Δήμος οφείλει να συστήσει ειδική υπηρεσία αρωγής των πολιτών, αποτελούμενη από ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ υπαλλήλους, που θα παρέχει πληροφορίες (καθ` όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από τις πρώτες πρωϊνές έως τις 22:00 ώστε να εξυπηρετηθούν και όσοι για διάφορους λόγους αδυνατούν να επικοινωνήσουν τις εργάσιμες μέρες και ώρες με την σχετική υπηρεσία) προς τους Δημότες μας για τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνουν μόνο το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ και όχι το χαράτσι.
Η ίδια υπηρεσία να συγκεντρώνει υπεύθυνες δηλώσεις με αριθμό πρωτοκόλλου ώστε να στέλνει μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ ότι ο λογαριασμός ρεύματος εκτός από το χαράτσι έχει πληρωθεί.
 
Top