Η άποψη ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει να ξεδοντιαστεί η όποια ισχύς των δημοσιογράφων, που είναι πάντα μια απειλή για την εξουσία, επιβεβαιώνεται από όσα αναφέρει το newpost: Όταν ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στη Βουλή τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για το πολυνομοσχέδιο και όσα αφορούν την ΕΡΤ, το ΑΠΕ, την ΓΓΕ -ΓΓΕ κλπ, αφού εμφανίστηκε έκπληκτος, τους προέτρεψε να πάνε στον Κουτρουμάνη για τα ασφαλιστικά, αλλά... 
ταυτοχρόνως δήλωσε ότι δεν βλέπει τον λόγο να μην ενταχθούν οι δημοσιογράφοι στο ενιαίο μισθολόγιο, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει!!!
Κάτι που σημαίνει ότι επιδιώκεται η υπαγωγή τους στο ΙΚΑ, και που σε άλλες φάσεις θα γίνει για όλους τους δημοσιογράφους, όλων των ΜΜΕ δημόσιων και ιδιωτικών, εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών-ραδιοσταθμών. Και φυσικά αποδυνάμωση των δημοσιογραφικών οργανώσεων και καταλήστευση των αποθεματικών ΕΤΑΠ-ΜΜΕ – ΤΣΠΕΑθ, ΕΔΟΕΑΠ.
Ετσι ο κίνδυνος δεν αφορά τους δημοσιογράφους των δημόσιων ΜΜΕ αλλά όλους τους λειτουργούς του Δημοσιογραφικού Κλάδου, ο οποίος σημειωτέον προστατεύεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Φυσικά τις συνέπειες εξ αυτού του κινδύνου, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
 
Top