Πριν από μερικούς μήνες, και με αφορμή διαγωνισμούς για την προμήθεια φυτών, δένδρων κλπ καθώς και υλικών και εργαλείων κηποτεχνίας για το Δήμο Πειραιά, είχαμε εκφράσει (και μάλιστα δημόσια με δελτία τύπου) την αντίθεση του συνδυασμού μας «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» για την δαπάνη 157.496 € και 147.963 € πλέον Φ.Π.Α. Σαφέστατα, η παράταξή μας ήταν και είναι υπέρ του πρασίνου, κάτι που στερείται ο Πειραιώτης στην πόλη του, μια πόλη με το λιγότερο πράσινο κατ’ αναλογία κατοίκου. Είχαμε, μάλιστα, προτείνει την φύτευση ΟΛΩΝ των ελεύθερων χώρων στην επικράτεια του Δήμου μας, ακόμα και σε σχολεία, νησίδες κ.α. Τα προαναφερθέντα ποσά τα θεωρήσαμε, τότε –και σήμερα, υπερβολικά και δυσανάλογα και με τις ανάγκες του δήμου αλλά και με τις οικονομικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, θεωρήσαμε, και θεωρούμε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αύξησης του φυτικού πράσινου της πόλης μας που δεν επιβαρύνουν τόσο τις τσέπες των δημοτών. Τότε, κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι δεν αγαπάμε το πράσινο και δεν νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών.
Σε συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πειραιά τον Ιούλιο ΔΕΝ κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού (για το πράσινο 305.459 € + Φ.Π.Α.) που είχε γίνει τον Ιούλιο και προκηρύχθηκε επαναληπτικός διαγωνισμός διότι η παρεχόμενη έκπτωση από τους συμμετέχοντες προμηθευτές στο διαγωνισμό κρίθηκε ασύμφορη, κρίθηκε πολύ μικρή από το σύνολο της επιτροπής. Μάλιστα, είχαμε δώσει δημόσια τα εύσημα στον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κο Κάρλε που απεδέχθη «το δίκαιο της γκρίνιας μας».
Στον επαναληπτικό διαγωνισμό, ως εκ θαύματος, οι παρεχόμενες εκπτώσεις φτάνουν σε ποσοστό 56% το μέγιστο σε αρκετές κατηγορίες ειδών, κι έτσι ο Δήμος Πειραιά γλυτώνει πολλά χρήματα στην προσπάθεια του να αυξήσει το «πράσινο» στη πόλη μας και να διατηρήσει το λιγοστό που υπάρχει χωρίς να ξοδέψει χρήματα που δεν έχει ! 
Αποδεικνύεται, εκ του αποτελέσματος, ότι πραγματικό ενδιαφέρον υπάρχει , τουλάχιστον από το συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», -ακόμα και αν κάποιοι προσπαθούν να το βαφτίσουν γκρίνια-. Κι όταν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης και καλής πίστης, όπως γενναία απέδειξε ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κος Κάρλες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙμπορούμε να συνεισφέρουμε στη πόλη μας το καλύτερο δυνατό.

Γιατί τελικά, «εκείνο που πείθει τον ακροατή είναι ο τρόπος ζωής του ομιλούντος (πολιτικού προσώπου) και όχι ο λόγος του » (Πλούταρχος).



Αντώνιος Αχιλ. Καλογερόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος , Επικ. Συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
 
Top