Βροχή ανακοινώσεων κατά του Ευ. Βενιζέλου και της αδυναμίας της κυβέρνησης να χειριστεί...


την κατάσταση εξαπολύει σύσσωμη η αντιπολίτευση μετά το τέλος της έκτακτης συνέντευξης τύπου του υπ. Οικονομικών για την αποχώρηση της τρόικας.
Δικαίωση των θέσεων του Αντ. Σαμαρά επισημαίνει η ΝΔ, ενώ ΔΗΜ.ΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν την αναποτελεσματικότητα των νόμων που θέτουν εκτός στόχων τη χώρα.



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πηγές της λεωφόρου Συγγρού αναφέρουν ότι «ο κ. Βενιζέλος ψεύδεται σε όσα είπε για τη ΝΔ και όσα της απέδωσε ότι ζητά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την επίτευξη των στόχων της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους. Τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ΝΔ για το βάθεμα της ύφεσης που αποτελεί και το βασικό πρόβλημα και ότι δεν έχει μπει πάτος στο βαρέλι».

ΣΥΡΙΖΑ
Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά. Μετά από ένα καταιγισμό διαρροών περί ρήξης και αδιεξόδου στις χθεσινοβραδινές συζητήσεις με τη τρόικα, ο υπουργός οικονομικών μας ενημέρωσε ότι μέσα σε ένα κλίμα άκρως φιλικό ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά από δέκα ημέρες.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά για αναθεώρηση των οικονομικών στόχων, επειδή οι τωρινοί δεν του βγαίνουν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων ακόμα πιο βάρβαρων μέτρων για τον ελληνικό λαό.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Η κυβέρνηση οφείλει την ύστατη στιγμή να εισπράξει επιτέλους τα δημόσια έσοδα,να πάψει να χαρίζει δισεκατομμύρια όπως με τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα, να ελέγξει τις γκρίζες περιουσίες από διαφθορά και φοροδιαφυγή, να προωθήσει βιώσιμη στροφή της οικονομίας και θέσεις εργασίας, να επενδύσει στα συλλογικά αγαθά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η προσπάθεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών να κατευνάσει την ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Βαθαίνει απελπιστικά η ύφεση και δεν υπάρχει η αποτελεσματικότητα των μέτρων. 

Πρέπει άμεσα να αναληφθεί μια πολιτική πρωτοβουλία για ένα διακρατικό ευρωπαϊκό διακανονισμό του ελληνικού χρέους. Και κυρίως όχι άλλα μέτρα. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα
http://troktiko-blog.blogspot.com
 
Top