Σε λίγες μέρες (Σάββατο 27/8) η εκκλησία τιμά τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου, μέγα ευεργέτη των απολεσθέντων αντικειμένων και όχι μόνο, αφού σύμφωνα με την παράδοση οι ανύπαντρες κόρες έκαναν πίτα προσφορά στον Άγιο προς ζήτηση -και φανέρωση- γαμπρού. Οι μέρες είναι δύσκολες. Η συνταγή στη διάθεσή σας…
Υλικά:
1 κ. αλεύρι up
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
Υλικά:
1 κ. αλεύρι up
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια σταφίδες
1 φλιτζάνι νερό
1 ½ φλιτζάνι χυμό από πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι μικρό κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε το λάδι με τη ζάχαρη. Χτυπάμε δυνατά για να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό, το χυμό από πορτοκάλι, το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλο, τη σόδα. Στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι και τις σταφίδες. Σε ταψί που έχουμε αλοίψει με λάδι, προσθέτουμε το μείγμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι πριν το ψήσιμο. Αλλιώς πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μετά το ψήσιμο.
Στους 200 βαθμούς είναι οκ!
Υγ: Ευχαριστώ τη μαμά μου για τον τίτλο, τον οποίον και εμπνεύστηκα από υπενθύμιση πάνω στο ψυγείο ΤΗΣ!
αναδημοσίευση απο : http://www.protagon.gr/