Πριν καλά - καλά το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων "ορκισθεί" άρχισαν οι πιέσεις για ...επίσπευση των εργασιών του. Οι πληροφορίες που φτάνουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή αδημονία των Γερμανών να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το ακριβές περιεχόμενο και τα χρονοδιαγράμματα του, καθώς και για την έως τώρα πορεία εκτέλεσης του....
Πρόκειται για μια κίνηση για την οποία, πάντως, η ελληνική πλευρά ήταν μάλλον προετοιμασμένη. Όπως έλεγε ο υπουργός Οικονομικών κ. Β. Βενιζέλος, στην τελευταία συνάντηση του με τον Γερμανό ομόλογο του, που έγινε στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, την περισσότερη ώρα ο κ.Σόιμπλε ζητούσε πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω project, το οποίο φαίνεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας.
Τώρα, το κατά πόσο αυτό το ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πράξη, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Γεγονός πάντως αποτελεί ότι ο πρόεδρος του γερμανικού "ΣΕΒ" δήλωσε ότι η επιχείρηση του έχει επενδύσει στην Ελλάδα, η Deutsche Telekom αγόρασε απνευστί το υπόλοιπο 10% του ΟΤΕ από το ελληνικό δημόσιο, ενώ ο γερμανικός Τύπος ετοιμάζει μπαράζ δημοσιευμάτων για το πρόγραμμα - μαμούθ των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Γι αυτό κι ακούγεται παράδοξο, την ώρα που πάει να φτιαχτεί ένα τέτοιο κλίμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου να αμφισβητεί την τελική του επιτυχία (σσ τα 50 δισ ευρώ). Ακόμη κι έτσι, αν είναι, δεν το λες ενώ δίνεται αγώνας δρόμος για να αντιστραφεί κάπως το κλίμα. Γι αυτό και σύσσωμη η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, έσπευσε να τον "αδειάσει", αν και οι εντυπώσεις είχαν χαθεί.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου "έπαιζε" χθες επί ώρες στα κορυφαία θέματα του πρακτορείου Bloomberg.


newscode.gr μέσω pireasnews.gr




 
Top