Προκλήσεις Τούρκων σε αγώνες στην ΤραπεζούνταΣε γραπτή διαμαρτυρία, προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής Πάτρικ Χίκι...

προέβη ο αρχηγός της κυπριακής αποστολής στην Τραπεζούντα, Γιώργος Κορέλλης και αιτία ήταν η προκλητική αναφορά στην επίσημη εφημερίδα των αγώνων, για τη χάλκινη νικήτρια στο αγώνισμα των 1500μ. Μερόπη Παναγιώτου, η οποία καταγραφόταν ως αθλήτρια προερχόμενη από τη Νότια Κύπρο.



Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Νίκο Σοφιόπουλο, στον πίνακα με τη συνολική συγκομιδή μεταλλίων κάθε χώρας στους προηγούμενους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων, η Κύπρος αναφερόταν με τον ίδιο τρόπο.


Σε χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών των αποστολών ο Γιώργος Κορέλλης, κατακεραύνωσε την οργανωτική επιτροπή, παρουσία μάλιστα του Γενικού Συντονιστή των αγώνων Νιχάτ Nτόκερ, για τη στάση τους να πολιτικοποιήσουν μια αθλητική διοργάνωση και καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες συμμετέχουν στους αγώνες.


‘Μας φέρνετε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τις ενέργειες σας. Πιστεύαμε ότι ο σκοπός των αγώνων δεν ήταν για να θέτετε πολιτικά ζητήματα έστω και μέσω της εφημερίδας των αγώνων. Η Μερόπη Παναγιώτου αναφέρθηκε ως αθλήτρια της Νότιας Κύπρου. Η Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Εθνη και όλοι οι οργανισμοί αναγνωρίζουν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία και έτσι μας αποδεχτήκατε και εσείς στους αγώνες. Είναι ντροπή σας να χρησιμοποιείτε τον αθλητισμό για τα πολιτικά ζητήματα. Ζητούμε επίσημη απολογία από την οργανωτική επιτροπή», ανέφερε μεταξύ άλλων, καταχειροκροτούμενος στην αίθουσα.



Το προεδρείο απέφυγε να απαντήσει, ωστόσο οι εντυπώσεις για την οργανωτική Επιτροπή είχαν πια χαθεί.


Οπως πληροφορηθήκαμε, αναφέρει ο απεσταλμένος της ΚΟΕ, η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε ήδη, τόσο από τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας, όσο και από τον Γενικό Συντονιστή των αγώνων, να απολογηθούν γραπτώς στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για τα δημοσιεύματα στην επίσημη εφημερίδα των αγώνων.

ΠΗΓΗ: ikypros
 
Top