ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

Στο «154» φαίνεται πως έχει κλειδώσει ο αριθμός των ΝΑΙ για το μεσοπρόθεσμο έως αυτήν την στιγμή. Ασφαλείς εκτιμήσεις του κοινοβουλευτικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και μια θετική ψήφο περιμένουν από την κυρία Ελσα Παπαδημητρίου.

Οι εκτιμήσεις για τον κύριο Αλέκο Αθανασιάδη είναι πως κινείται μεταξύ του «ΠΑΡΩΝ» και...
του «ΝΑΙ», με τη δεύτερη επιλογή να λαμβάνει περισσότερες πιθανότητες, ενώ κανείς δεν μπορέι να εκτιμήσει την τελική στάση της κυρίας Χρύσας Αράπογλου. Πάντως, η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 3 το μεσημέρι και αυτό γιατί θα μιλήσει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η αγωνία παραμένει στην κυβέρνηση για την τελική στάση του κ. Αλέκου Αθανασιάδη καθώς ο βουλευτής δεν ξεκαθάρισε στην ομιλία του το τι θα ψηφίσει. Ο κ. Αθανασιάδης είπε ότι βασανίζεται «σε αυτό που ο πιστεύω ότι είναι σωστό και σε αυτό μου λένε ότι είναι λάθος». Υποστήριξε ότι συμμερίζεται τις απόψεις του πρωθυπουργού και πως συμφωνεί με τον κ. Βενιζέλο για τα άδικα μέτρα. Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του ούτε ο κ. Κουρουμπλής είπε ξεκάθαρα τι θα πράξει αν και δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχτεί αυτόν τον ωμό εκβιασμό από τους Ευρωπαίους.

Η υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου έχει τεθεί ως απόλυτος όρος – τουλάχιστον στα λόγια – από την τρόικα για τη συνέχιση της ομαλής δανειοδότησης της χώρας και την αποφυγή της άμεσης χρεοκοπίας και υπό την απειλή αυτή φαίνεται να κάμπτονται και οι τελευταίοι διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση εάν οι διαφοροποιήσεις είναι μέχρι δύο, η κατάσταση θεωρείται απολύτως ελεγχόμενη, εάν όμως ξεπεράσουν τις 3 και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρεί ακόμη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εκτιμάται ότι τα προβλήματα θα εμφανιστούν στη συνέχεια.

Βέβαια από το ΠΑΣΟΚ εκφράζεται και η βάσιμη ελπίδα ότι θα υπάρξουν τρεις έως πέντε θετικές ψήφοι από βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας – έχει αποφασίσει να ψηφίσουν οι βουλευτές της κατά συνείδηση – ή ακόμη και της ΝΔ, όπως είναι η Έλσα Παπαδημητρίου.

Στο ΠΑΣΟΚ καταλυτικό ρόλο έπαιξαν, πέρα από τις απειλές του Μαξίμου και οι παρασκηνιακές επαφές του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πάντως ήδη η Βάσω Παπανδρέου έδωσε το σήμα της υπερψήφισης, ο Θωμάς Ρομπόπουλος έκανε την αναγκαία «τούμπα» (δείτε εδώ τι δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή λίγο πριν τη ψηφοφορία), καθώς τασσόταν όλο το προηγούμενο διάστημα κατά του Μεσοπρόθεσμου, ενώ δεν υπάρχει θέμα με τον συνήθως θορυβώδη με το παραμικρό, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αναλόγως θα κινηθεί και ο Σήφης Βαλυράκης, παρότι άφηνε υπονοούμενα ότι το σκέφτεται.
 
 
Top