Ξεκίνησε στην Εθνική πινακοθήκη  η αναδρομική έκθεση-αφιέρωμα στο Γιάννη Μόραλη. Την έκθεση εγκαινίασε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρία Λαμπράκη-Πλάκα. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο του μεγάλου έλληνα ζωγράφου και χαράκτη, για τη δωρεά του στην Εθνική Πινακοθήκη, στη συνέντευξη που της είχε παραχωρήσει καθώς και στη σημασία της πορείας του έλληνα καλλιτέχνη για το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.
Η έκθεση χωρίζετια σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο βρίσκονται τα έργα απου δώρισε ο καλλιτέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη μαζί με αυτά που παραχώρησε το «Regency  Μον Παρνές, και στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο τα έραγ της μόνμης συλλογής της Πινακοθήκης. Την έκθεση έχει επιμεληθεί με έναν εξαιρετικό τρόπο η Δρ Ιστορικός Τέχνης κ. Άννυ Μάλαμα, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το έργο του καλλιτέχνη προσδίδοντας παράλληλα και την εκπαιδευτική διάσταση που έχει ανάγκη μια έκθεση σε ένα μουσειακό και εκθεσειακό χώρο.
 Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο αμερικανός πρέσβης κ. Σμιθ και πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό χώρο.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου. Μην τη χάσετε!
 
Top