Το μεγαλύτερο, ηλικιακά, αδελφάκι πλοίο, του Τιτανικού, το SS Nomadic γιόρτασε τα εκατό χρόνια από την καθέλκυση του. Το πλοίο δρομολογήθηκε πρώτη φορά από to Hamilton Dock στις 25 Απριλίου του 1911. Ήταν πολυτελώς εξοπλισμένο και ήταν το πλοίο που «ξεκίνησε» τον ανταγωνισμό στην γραμμή του Ατλαντικού . Δεν είχε καμία σχέση βεβαια με τα θηρία Titanic και Britanic αλλά ήταν το πλοίο που ξεκίνησε τα δρομολόγια στην "καταραμένη" διαδρομή που ένωνε την Ευρώπη με την Αμερική.
Το SS Nomadic μετέφερε επιβάτες στην γραμμή του Ατλαντικού όπως και το αδελφό πλοίο Τιτανικός το οποίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι του το 1912 και κόστισε την ζωή περισσότερων από 1.500 ζωών.


Σε μια τελετή στο Μπέλφαστ μια αναμνηστική πλάκα αποκαλύφθηκε πάνω στο πλοίο για τον εορτασμό της ημερομηνίας. Ο Denis Ρούνεϊ, ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ταμείου για την αποκατάσταση του σκάφους, είπε: «Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα, αφού το Nomadic γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την γέννηση του.
«Το SS Nomadic έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Τιτανικό και είναι πολύ ωραίο να έχουμε την δυνατότητα να τιμήσουμε σήμερα , το τελευταίο «εν ζωή» πλοίο της White Star Line σκάφος που έχει καταφέρει να επιζήσει στον κόσμο σήμερα."








Τον Ιανουάριο του 2006, το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης αγόρασαν το SS Nomadic σε μια δημοπρασία στο Παρίσι.Το πλοίο το έφεραν πίσω στην πατρίδα του την Ιρλανδία για αποκατάσταση όπως ήταν στις δόξες του και την τοποθέτηση του στον προβλήτα του Χάμιλτον, στο Μπέλφαστ.









http://www.7news.gr

 
Top