Στα άκρα φαίνεται πως επιθυμεί να οδηγήσει το υπουργείο Οικονομικών την κόντρα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε πως σε «υπονοούμενα ή ευθέως εννοούμενα θα απαντάμε αμέσως».
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, η οποία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητούνταν το νομοσχέδιο για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνοψίζοντας τις...
    επικρίσεις των υπολοίπων μελών για το νέο ρόλο που δίνεται στον ΟΔΔΗΧ, δήλωσε «Ελπίζω η ηγεσία του υπουργείου να δώσει εξηγήσεις, είτε στην Επιτροπή είτε στην Ολομέλεια, γιατί δίνεται η εντύπωση ότι δημιουργείται ένας φορέας, ο οποίος θα λειτουργεί σαν "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει".
Στην «σπόντα» της κυρίας Παπανδρέου, ο κ. Σαχινίδης απάντησε: «Δεν μου αρέσουν υπονοούμενα ή και ευθέως εννοούμενα του τύπου "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει". Για να μην πω ότι υπάρχει και το "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα". Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υπηρετήσει την αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρέους και των διαθεσίμων».
Εξήγησε μάλιστα ότι με τη ρύθμιση του νόμου στόχος είναι να καταστεί ο ΟΔΔΗΧ πιο αποτελεσματικός σε σχέση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δεν είναι θέμα διαφάνειας, αλλά αποτελεσματικότερης διαχείρισης και μέτρησης των κινδύνων.
Η συνέχεια της κόντρας αναμένεται με ενδιαφέρον και αυτό γιατί την ώρα που ο υφυπουργός άφηνε τα δικά του υπονοούμενα, η κυρία Παπανδρέου είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.
Πάντως, ο κ. Σαχινίδης παρέλειψε να απαντήσει στον κ. Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος τόνισε πως εξακολουθεί να κρατά επιφυλάξεις σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου να μετακινήσει την υπηρεσία Δ49 (διαχειρίζεται τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου) από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον ΟΔΔΗΧ, ενώ ανέφερε ότι «με αφήνει παγερά αδιάφορο η άποψη του υπουργείου, που λέει ότι κάναμε τη μετακίνηση γιατί αυτό κάνουν και στο εξωτερικό. Εάν θέλουμε να μεταφέρουμε κάτι, θα πρέπει να το εξηγήσουμε επαρκώς και να πείθουμε γι' αυτό».
 
Top