Από τον Gkourou
Στη  σημερινή μου ανάρτηση θέλω να επισημάνω την ευχάριστη έκπληξη που αντιμετώπισα χτες κατά την επίσκεψη μου στο πάρκο του "ΠΡΕΣΣΟΦ"!


Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι  επισκευάστηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ο διάδρομος του περιπάτου του πάρκου ο οποίος επί σειρά ετών ήταν κακό-διατηρημένος και είχε και κάποιες "χαράδρες-λακκούβες" οι οποίες έφταναν και στο μισό μέτρο βάθος και που αποτελούσαν εστία κίνδυνου για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
Δεν γνωρίζω αν επισκευάστηκε από πρωτοβουλία ιδιώτη ή της δημοτικής αρχής , αισθάνομαι όμως υποχρεωμένος ως δημότης να  αποδώσω τα εύσημα στους υπευθύνους αυτής την ενέργειας!
Το συγκεκριμένο πάρκο του "ΠΡΕΣΣΟΦ" περιλαμβάνει εξαιρετική διαδρομή για περπάτημα ή τρέξιμο, 3 γήπεδα τένις, γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 και γήπεδο μπάσκετ!
Βρίσκεται σε μια αρκετά υποβαθμισμένη περιοχή του Κερατσινίου (παραπλεύρως της Λ.Σχιστού) πολύ κοντά στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (Ν.Ικόνιο).
Αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όλους τους κατοίκους της περιοχής, για βόλτα άθληση, αθλοπαιδιές! 
Γνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο Πειραιάς για χώρους μαζικής άθλησης , το Πρεσσόφ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού κατοίκου της περιοχής. 
Για βόλτα ή καφέ αφού φιλοξενεί και ένα χαριτωμένο καφέ, παιδική χαρά για ατελείωτο παιχνίδι των μικρών παιδιών. 
Εμείς οι κάτοικοι αυτής της περιοχής πρέπει να διαφυλάξουμε το πάρκο αυτό ως κόρη οφθαλμού! 
Εγώ συγκεκριμένα επισκέπτομαι το πάρκο περίπου 3-5 φορές την εβδομάδα για το καθημερινό μου τζόκινγκ. 
Υπάρχουν πολλοί δρομείς στην περιοχή οι οποίοι συνωστίζονται στα 2 μοναδικά γήπεδα μαζικής άθλησης που υπάρχουν στην περιοχή (γήπεδο σιταποθήκες, Θεμιστόκλειο). 
Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας, φορέστε αθλητικά ρούχα και ελάτε στο πάρκο. 
Αφήστε τον καναπέ και τα δελτία ειδήσεων προσπεράστε όσο μπορείτε τα καθημερινά σας προβλήματα για λίγες στιγμές χαλάρωσης .

 
Top