Την στιγμή που άπαντες τραγούδησαν το άσμα "Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δεν χορεύει" ράγισαν οι πέτρες...Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης ο απλός και ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρέτησε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας (18/4) τον μεγάλο τραγουδοποιό, Νίκο Παπάζογλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Κυριακή των Βαϊων (17/4). Ο Βασίλης Καρράς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Πασχάλης και αρκετοί ακόμη επώνυμοι βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα και με δάκρυα στα μάτια είπαν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο Μακεδόνα αοιδό.
Πλήθος κόσμου, φίλων, συγγενών και συναδέλφων αποχαιρέτισαν με τραγούδια τον Νίκο Παπάζογλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 63 ετών .

"Κανείς εδώ δεν τραγουδά κανένας δεν χορεύει, ακούνε μόνο την πενιά και ο νους τους ταξιδεύει..." τραγουδούσε ο κόσμος προσφέροντας το τελευταίο χειροκρότημα στον σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλλει στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, της Τούμπας. Εκεί που γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική o Νίκος Παπάζογλου.
Παρόντες στην πάνδημη κηδεία ήταν -πέραν των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής- πολλοί από τους συνεργάτες του καλλιτέχνες. Ανάμεσα τους οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Πασχάλης Τερζής, Mελίνα Ασλανίδου ,Μαριώ, Πασχάλης (Αρβανιτίδης), Βασίλης Καρράς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Χρήστος Μητρέντζης, εκατοντάδες μουσικοί, καλλιτέχνες της πόλης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού (Σπύρος Πέγκας) ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, κ.α
Ο Διονύσης Σαββόπουλος αρκέστηκε να πει "τέτοιο καλό παιδί δεν θα ξαναβρούμε. Ούτε στην ζωή, ούτε στο τραγούδι".

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά στους οικείους του Ν. Παπάζογλου, ο υπουργός Πολιτισμού Π.Γερουλάνος ανέφερε πως η επίδρασή του υπήρξε καθοριστική στην πορεία του ελληνικού τραγουδιού και πως τα τραγούδια και η φωνή του Νίκου Παπάζογλου είναι “πολύτιμος θησαυρός της μουσικής μας κληρονομιάς και ειδοποιό στοιχείο της μουσικής μας ψυχοσύνθεσης.”

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός, που για πολλούς άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής, εδώ και μέρες έδινε την νέα μεγάλη του μάχη κόντρα στον καρκίνο. Το πάλεψε με τόλμη και δύναμη ως το τέλος, για να φύγει τελικά στα 63 του.
Δείτε εδώ όλη τη μουσική του πορεία(Ο Νίκος Ππάζογλου πέρασε στη ρωγμή του χρόνου)
 Καλό ταξίδι Νίκο...θα ζεις όσο ζούμε γιατί σημάδεψες τις καρδιές μας τόσο με τα τραγούδια σου ,όσο και με τη στάση ζωής σου...



http://logia-starata.blogspot.com
 
Top