Είναι γνωστό ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει επιχειρήσει πολλές φορές να παίξει το δικό της παιχνίδι με την Διοικούσα Εκκλησία.  Είχαμε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες την υπόθεση σχετικά με την προώθηση πρότασης για τον οριστικό χωρισμό κράτους-εκκλησίας.
Μάλιστα παρά το γεγονός ότι η ίδια με διαρροές επιχείρησε να...
   διαψεύσει το δημοσίευμα στο newpost ήλθε να μας επιβεβαιώσει η ομιλία της μετά από μερικές μέρες στο LSE.
Εν πολλοίς η Υπουργός Παιδείας φαίνεται να έχει «κρυφή» ατζέντα με την ηγεσία της Εκκλησία. Η άποψη αυτή ενισχύεται από την αποκάλυψη που έκανε η στήλη Φανούριος στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» το Μεγάλο Σάββατο.
Γράφει μεταξύ άλλων:
«Με μεγάλη καχυποψία βλέπουν οι περισσότεροι Ιεράρχες τις συμφωνίες που φαίνεται να έχει κλείσει η προσπαθεί να κλείσει ο Αρχιεπίσκοπος με την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Κορυφαίος Ιεράρχης ο οποίος στηρίζει(ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο σε αυτό τον χώρο) τον κ. Ιερώνυμο μου μετέφερε μια εικόνα ανησυχίας αλλά και έντονου προβληματισμού που επικρατεί στην Ιεραρχία. «Πως είναι δυνατόν να υπογράψει η Υπουργός απόφαση σχετικά με την θέσπιση νέων θέσεων βοηθών Επισκόπων χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις στην Σύνοδο» μου είπε  και εξήγησε  ότι «τέτοιου είδους αποφάσεις πρωτίστως πρέπει να εγκρίνονται από την Σύνοδο αφού αποτελούν ουσιαστικές αλλαγές του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Μια λογική εξήγηση των πρωτοβουλιών του κ. Ιερώνυμου θα μπορούσε να εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας  που έχει συνάψει με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου για το ενδεχόμενο αντικατάστασης  του, όπως έχει ήδη γράψει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Όπως και να έχει το θέμα από την ώρα που τίθεται θέμα παραβίασης του καταστατικού χάρτη η υπόθεση θα έχει συνέχεια αλλά κυρίως έντονο παρασκήνιο…»
Από newpost, μέσω "Το Γρέκι"
 
Top