Με τη συναυλία κλασικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών, ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος των Εαρινών Συναυλιών του μουσικού τομέα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Κερατσινίου, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη» (Εμ. Μπενάκη 70).
Οι Εαρινές Συναυλίες αποτελούν έναν κύκλο μουσικών συναυλιών που πραγματοποιείται στην καρδιά της άνοιξης, συγκεντρώνοντας το απάνθισμα των μουσικών τμημάτων της επιχείρησης. Στο πλαίσιό τους, παρουσιάζονται οι καρποί ενός ολόκληρου έτους δημιουργικής ενασχόλησης με τη μουσική περίπου 1.000 μαθητών, οι οποίοι φοιτούν στα τέσσερα πολιτιστικά κέντρα της ΔΗΚΕΠΟΚ.
Η καλλιτεχνική αρτιότητα και η απήχηση των δύο προηγούμενων συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν φέτος με έντεχνο και ροκ ρεπερτόριο, καθιστούν τις Εαρινές Συναυλίες αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην ατζέντα της πόλης, που αποδεικνύει ότι το Κερατσίνι επάξια διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις πόλεις της δημιουργίας. Πρωταρχικό, εξάλλου, μέλημα της ΔΗΚΕΠΟΚ είναι η ενθάρρυνση και ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και της πρωτογενούς καλλιτεχνικής παραγωγής στην επικράτεια του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Γιάννη Τσούτσα, αλλά και το ευρύτερο πνεύμα της δημοτικής αρχής.
Οι Εαρινές Συναυλίες οφείλουν την επιτυχία τους στο έμψυχο υλικό τους, το καλλιτεχνικό δυναμικό της ΔΗΚΕΠΟΚ που απαρτίζει τον μουσικό της τομέα. Στους κόλπους της επιχείρησης εντάσσονται καταξιωμένοι μουσικοί, που συνδυάζουν το ταλέντο με την παιδαγωγική επάρκεια, καταφέρνοντας εδώ και δύο δεκαετίες να μεταλαμπαδεύουν αδιάλειπτα την αγάπη τους και το πάθος για καλλιτεχνική έκφραση σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές.
 
Top