Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  αναφερόμενος στην υποβάθμιση από την S&P και τα νέα μέτρα για το 2011 και έως το 2014 που ετοιμάζει η κυβέρνηση, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση: 
Η υποβάθμιση της Ελλάδας αλλά και της Πορτογαλίας από την S&P, μετά και τις αντίστοιχες κινήσεις της Moody’s, επιχειρούν να ρίξουν στον Καιάδα την ευρωπεριφέρεια για τηνκερδοσκοπική καταλήστευσή της.
Η δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου, της οποίας αιχμή είναι οι τρεις εταιρείες αξιολόγησης, έχει αναλάβει μια νεοφασίζουσα επιχείρηση εξόντωσης και λεηλασίας χωρών και λαών, με πρώτο και χειρότερο θύμα την Ελλάδα!
Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, με τις υπαλληλικές επιλογές της, όχι μόνο άνοιξε το δρόμο στην επελαύνουσα νεοφασίζουσα επιδρομή των αγορών αλλά και εξελίσσεται σεμοιραία κυβέρνηση μιας ανεπανάληπτης τραγωδίας για τη χώρα.
Την ίδια ώρα, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ελήφθησαν με την πανηγυρική συναίνεση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, αποτελούν την άλλη όψη και έκφραση της χρηματιστικής δικτατορίας, αφού μετατρέπουν την ΕΕ σε ένα μεγάλο Γερμανικό αντεργατικό στρατόπεδο, με πειθαρχείο απομόνωσης και εξόντωσης το Μόνιμο Ταμείο Σταθερότητας (ESM)!!!
Αυτήν την  ώρα η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο ενωτικό λαϊκό κίνημα και μια  μεγάλη προοδευτική ανατροπή με τρεις αφετηριακές επιλογές.
  • Την, χωρίς όρους, επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με την απειλή της διακοπής αποπληρωμής του και με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

  • Τη ριζοσπαστική ρύθμιση του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη μικρομεσαία αγροτιά.

  • Την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών για μια νέα αναπτυξιακή, παραγωγική, κοινωνική και οικολογική χρηματοπιστωτική πολιτική.
 
 
Top