Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ (ΚΛΙΚ)
Μείζον πολιτικό θέμα προέκυψε από την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για το «βασιλικό» ρεβεγιόν του Θόδωρου Πάγκαλου στον ξενοδοχείο King George της πλατείας Συντάγματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε...
ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στην σουίτα του ξενοδοχείου «King George Palace» που κοστίζει για ένα βράδυ 5.400 ευρώ καθώς διαθέτει πισίνα και δική του ταράτσα.
Το συνολικό κόστος της βραδιάς άγγιξε τα 8.000 ευρώ, χωρίς όμως ο Πάγκαλος να πληρώσει ...ευρώ καθώς τα έγγραφα που παρουσιάζει η εφημερίδα δείχνουν «δώρο» του κ .Δασκαλαντωνάκη ο οποίος οφείλει στο ΙΚΑ 1,6 εκατομμύρια ευρώ !
Το θέμα αποκτά μεγαλύτερη διάσταση δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ξιφουλκεί εναντίον των διαδηλωτών, αλλά και να βάλλει κατά πάντων...
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Πάγκαλου, είχαν προσκληθεί από την οικογένεια Σηφουνάκη- Δασκαλαντωνάκη γιατί τα παιδιά τους είναι συμμαθητές και λόγω του προχωρημένου της ώρας φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο. Το δωμάτιο το οποίο διέμειναν δεν είναι σουίτα και στοιχίζει κάτι περισσότερο από 200 ευρώ το βράδυ. Η πλευρά του αντιπροέδρου αφήνει να εννοηθεί ότι έχει πληρώσει για τη διανυκτέρευση και δεν υπάρχει οφειλή στο ξενοδοχείο. Ταυτοχρόνως, πληροφορίες φέρουν τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να πιστεύει ότι πίσω από το δημοσίευμα κρύβονται εσωκομματικά μαχαιρώματα και να ετοιμάζει… αντεπίθεση.
Το δημοσίευμα ακολούθησε ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων.
Ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη για το ΙΚΑ
Ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη, απαντώντας στο Πρώτο Θέμα περί οφειλών στο ΙΚΑ για το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλας στο Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι:
“Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», κατά το οποίο η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΤΕ» που ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Νικολάου Δασκαλαντωνάκη και η οποία έχει μισθώσει και λειτουργεί το Ξενοδοχείο «MACEDONIA PALACE”, στην Θεσσαλονίκη οφείλει προς το ΙΚΑ ποσό 1,6 εκατομμυρίου ευρώ από πρόστιμο που της επεβλήθη λόγω μη εμπρόθεσμης πληρωμής του μισθώματος του έτους 2009 και για την αποκατάσταση της αληθείας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω.
α) η εταιρεία μας επί δεκαέξι χρόνια λειτουργεί το ξενοδοχείο «MACEDONIA PALACE” με συνέπεια, και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της από τη μίσθωση, έχοντας καταβάλει συνολικά από το 1995 έως και το 2010 το ποσό των 44.500.000 € για μισθώματα του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ο Ομιλός μας, ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, έχει καταβάλει μόνο κατά την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσόν των 85.000.000 €, από τα οποία 49.000.000 € στα Ασφαλιστικά Ταμεία για εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων του, και 36.000.000 € στο Δημόσιο για φόρους,
β) τόσο το μίσθωμα του έτους 2009 όσο και το μίσθωμα του έτους 2010 για το «MACEDONIA PALACE”, έχουν ολοσχερώς καταβληθεί προς το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ,
γ) αντιθέτως, το ΙΚΑ μας οφείλει από παροχή υπηρεσιών διαμονής του προσωπικού του, ποσό ύψους 830.000 €,
δ) εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα απόφαση της Διοικήσεως του ΙΚΑ περί επιβολής εις βάρος μας τέτοιου προστίμου, η επιβολή του οποίου θα ήταν σε κάθε περίπτωση μη σύννομη,
ε) το δημοσιευόμενο στην εφημερίδα έγγραφο του ΙΚΑ, το οποίο αποδεικνύει, υποτίθεται την οφειλή του προστίμου, δεν αποτελεί Πράξη Επιβολής Προστίμου αλλά ΕΙΣΗΓΗΣΗ της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος για την επιβολή τέτοιου προστίμου,
στ) η εταιρεία μας ευθύς ως πληροφορήθηκε τις προσπάθειες κάποιων «γνωστών – αγνώστων» να προκαλέσουν απόφαση της Διοικήσεως του ΙΚΑ για επιβολή προστίμου ή άλλου τι που δεν τεκμηριώνεται, άσκησε τα ένδικα μέσα με τα οποία ζητείται να αναγνωρισθεί η πραγματικότητα, ότι δηλαδή έχει εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το ΙΚΑ.
Δυστυχώς, ως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει, δεν ζητήθηκε η άποψη της εταιρείας μας από τον υπεύθυνο συντάκτη του επίμαχου δημοσιεύματος, ο οποίος και δεν έλεγξε την ακρίβεια των πληροφοριών του.
Προτίμησε, αντίθετα, να αναπαράξει, χωρίς έλεγχο και διασταύρωση, ψευδείς και συκοφαντικές «πληροφορίες» κατασκευασμένες από κύκλους, η ταυτότητα των οποίων δυσχερώς αποκρύπτεται.
Επειδή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, που έπεται σειράς αναλόγων, ομοίως ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, περιέχει ψευδείς και δυσφημιστικές ειδήσεις και πλήττει συνειδητά και βάναυσα την φήμη του Ομίλου μας, την επιχειρηματική μας δράση, την φερεγγυότητά μας και την αξιοπιστία μας, είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε αυτά που με αγώνες σαράντα και πλέον ετών έχουμε δημιουργήσει”.
Η απάντηση του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη
Η απάντηση για τη διαμονή στο ξενοδοχείο
Για διαμονή του Θόδωρου Πάγκαλου σε απλό δωμάτιο του ξενοδοχείου κάνει λόγο η ανακοίνωση του King George:
“Σε σχέση με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το ξενοδοχείο KING GEORGE υποχρεούται να γνωστοποιήσει ότι ο κ. Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ πράγματι παρέμεινε στο ξενοδοχείο, σε απλό δωμάτιο, το οποίο ζήτησε μετά την αλλαγή του έτους και λόγω του προχωρημένου της ώρας, για το οποίο εξεδόθη το Νόμιμο φορολογικό στοιχείο (Νο ΑΠΥ 84275) καταβάλλοντας το ποσόν που ίσχυε με βάση τις ανακοινωθείσες τιμές, ήτοι 219,85€.
Τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα περί διαμονής του σε Σουίτα είναι ανακριβή, αφού σε αυτήν διέμειναν άλλοι. Επιπροσθέτως μας προξενεί κατάπληξη η δημοσίευση δήθεν «φόρμας κρατήσεων» του ξενοδοχείου η οποία είναι προφανώς κατασκευασμένη διότι όπως γνωρίζουν όλοι, στις ημερομηνίες στην Ελλάδα προηγείται η αναγραφή της ημέρας από αυτή του μήνα, και άρα είναι ξεκάθαρο ότι η δημοσιευθείσα δεν είναι επίσημο έγγραφο του ξενοδοχείου.
Το ξενοδοχείο, εννοείται ότι διαθέτει την επίσημη λίστα παραμονής πελατών, με τα δωμάτια στα οποία πράγματι διέμειναν, με τις αντίστοιχες χρεώσεις”.
Η απάντηση του ξενοδοχείου
Η Μαρή Δασκαλαντωνάκη
Σκληρή ήταν και η απάντηση και της Μαρής Δασκαλαντωνάκη, συζύγου του Νίκου Σηφουνάκη:
“Λαμβάνοντας γνώση σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, διακατεχόμενη από αγανάκτηση και οργή, είμαι υποχρεωμένη να προβώ στις ακόλουθες διευκρινίσεις:
Είμαι παντρεμένη με τον Νίκο Σηφουνάκη, έχω ένα παιδί την Οδύσσεια, η οποία είναι συνομήλικη – συμμαθήτρια και φίλη με τα παιδιά του Θ. Πάγκαλου. Λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας του συζύγου μου αλλά και του κ. Πάγκαλου παραμείναμε στην Αθήνα, και κάνοντας προγραμματισμό της τελευταίας στιγμής, ακολουθήσαμε την επιθυμία των παιδιών μας να βρεθούμε μαζί στην αλλαγή του χρόνου συνδυάζοντας το με την παραδοσιακή υποδοχή του νέου έτους στο πολύπαθο κέντρο της πόλης.
Απορία πάντως και έκπληξη προκαλεί, η συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης φυσιολογικών ανθρώπινων σχέσεων και η παρουσίασή τους ως δήθεν ριάλιτι, πλούσιο σε χλιδή και διαπλοκή. Όμως, σε τέτοια ριάλιτι πρέπει αλλού να αναζητηθούν οι πρωταγωνιστές. Είναι γνωστό στην κοινωνία ότι υπάρχουν πολιτικοί και “πολιτικοί”, επιχειρηματίες και “επιχειρηματίες”, δημοσιογράφοι και “δημοσιογράφοι”.
Η ανακοίνωση της Μαρή Δασκαλαντωνάκη
Το Πρώτο Θέμα
Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” ανταπάντησε με μία δική της, σκληρή ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:
“Πλήρης επιβεβαίωση του «Θέματος» για το πολυτελές ρεβεγιόν Πάγκαλου
Οι κωμικοτραγικές δικαιολογίες της οικογένειας μεγαλοξενοδόχων, Δασκαλαντωνάκη, για λογαριασμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι δήθεν πλήρωσε συμβολικό ποσό για το «βασιλικό» ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς επιβεβαιώνουν πλήρως τις σημερινές αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος». Το δυστύχημα για τον συνήθως λαλίστατο κ. αντιπρόεδρο είναι όσο περισσότερα ψέματα λέγονται για το σκανδαλώδες ρεβεγιόν τόσο εκτίθεται, καθώς τα στοιχεία που διαθέτει το «Θέμα» δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.
Τα στοιχεία αυτά και όλα όσα σχετίζονται με την υπόθεση τα θέτουμε υπόψη του πρωθυπουργικού γραφείου και του Προέδρου της Βουλής επειδή το θέμα έχει πλέον ιδιαίτερη πολιτική και ηθική βαρύτητα. Όσο για το κατά πόσον είναι λογικό, βράδυ της Πρωτοχρονιάς να μένει ολόκληρη η οικογένεια του αντιπροέδρου καλεσμένοι στο ξενοδοχείο King George, επειδή τελευταία στιγμή θυμήθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι φίλοι με τα παιδιά των μεγαλοξενοδόχων, το αφήνουμε στην κρίση κάθε πολίτη. Κάτι τέτοια δεν έλεγε ούτε ο ψευτοθόδωρος της “Νέας Δημοκρατίας”.
Η γενικότερη συμπεριφορά του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και …γέλιο μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, μιλώντας την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, αφού ανέφερε ότι οι απόψεις που εκφράζει ο κ. Πάγκαλος εκπροσωπούν τον ίδιο, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι “ ο κ. Πάγκαλος, είναι αλήθεια, έχει δώσει τροφή σε εφημερίδες, σε τηλεοράσεις, σε συζητήσεις, καθημερινές, σε απλούς πολίτες. Από κει και πέρα εγώ απαντάω θεσμικά, η κυβέρνηση απαντάει θεσμικά”.
fimotro
 
Top