Ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του βουλευτή Δημήτρη  Λιντζέρη 
Η επέκταση, η ενίσχυση και η αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τους δήμους της Β’ Πειραιά, προκειμένου να καλυφθούν οι πολλαπλές και αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών τους. 
Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, κύριος Δημήτρης Λιντζέρης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί συνάντηση των νέων δημάρχων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος,  με τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και ΤΡΑΜ Α.Ε., κύριο Χρήστο Τσίτουρα και κύριο Βασίλη Σπυράκο. 
Η επέκταση του Μετρό στους δήμους της Β’ Πειραιά χωρίς την οποιαδήποτε χρονική μετάθεση, η εγκατάσταση γραμμών Τραμ, καθώς και η διασφάλιση ενδοσυγκοινωνιακής επικοινωνίας των περιοχών μας, είναι τα μείζονα προβλήματα τα οποία οφείλουμε όλοι μαζί να αναδείξουμε, θέτοντας τέλος στην πολύχρονη και συνεχή υποβάθμιση των δήμων μας. 
Η δέσμευση των κυρίων Τσίτουρα και Σπυράκου να προχωρήσουν άμεσα στη σύνταξη μελετών για την επέκταση του Μετρό και του Τραμ στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα και στο Πέραμα, όπως τόνισε ο κύριος Λιντζέρης, έρχεται να επανορθώσει μια απαράδεκτη και ακατανόητη απόφαση των προηγούμενων διοικήσεων να στερήσουν από τους πολίτες των περιοχών μας τη δυνατότητα χρήσης των δύο αυτών σύγχρονων συγκοινωνιακών μέσων. 
Δε νοείται  περιοχές με πολλαπλά και οξυμένα  οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι οι δήμοι της Β’ Πειραιά, να βρίσκονταν μέχρι πρότινος έξω από τους σχεδιασμούς των διοικήσεων και να στερούνται τη χρήση συγκοινωνιακών μέσων, όπως είναι το Μετρό και το Τραμ.
Το γεγονός  αυτό δείχνει ότι η λογική ταξικών διαιρέσεων φωλιάζει στα μυαλά ορισμένων ανεγκέφαλων, αγνοώντας την ανάγκη εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, υπογράμμισε ο βουλευτής της Β’ Πειραιά ΠΑΣΟΚ κύριος Δημήτρης Λιντζέρης.
 
Top