Από το http://www.sportsecrets.gr/   
Τρέλα επικρατεί σε όλη την Ελλάδα με αυτό το μεγάλο ταλέντο που ακούει στο όνομα: Γιάννης Φετφατζίδης. Ο νεαρός άσος έχει καταφέρει με την αγωνιστική του παρουσία να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του. Όμως, κάπου εκεί έρχεται κι η υπερβολή! Και με ποιον δεν τον έχουν συγκρίνει οι «ειδικοί».
Έχω πει και στο παρελθόν, πως η δική μας… φάρα, αυτή των δημοσιογράφων είναι αυτή που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για πολλά αρνητικά, από τα οποία υποφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ένα από αυτό, είναι πως οι δημοσιογράφοι ευθύνονται για την...
 ανυπαρξία ταλέντων. Ναι! Εμείς ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό.
Γιατί; Νομίζω πως η καλύτερη απάντηση είναι αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, στην πρώτη του, ουσιαστικά, συμμετοχή με την Εθνική ομάδα, έδειξε πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αρκεί να μην υπάρχει υπερβολή. Και αμέσως, αυτή η αγαπημένη συνήθεια των δημοσιογράφων, η υπερβολή, έκανε την εμφάνισή της.
Επειδή ανήκω σε αυτή την «συνομοταξία» συμφωνώ πως ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά ακόμα δεν έχει… ψελλίσει το «Άλφα» στην πορεία του στην μπάλα. Ουσιαστική επαφή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει μόλις κάποιους μήνες, ακόμα και αν θέλετε να μετρήσουμε την εποχή που προπονούταν με την υπόλοιπη ομάδα, επί ημερών Ζίκο.
Ο μικρός, μπορεί να μπήκε στο αρχικό σχήμα, ως… λύση ανάγκης, μια και ο Ρόμενταλ δεν ήταν 100% έτοιμος και προερχόταν από ένα Μουντιάλ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Όμως, από εδώ και πέρα θα δείξει αν είναι πυροτέχνημα ή παιδί-θαύμα. Και από τον μόνο που εξαρτάται είναι ο ίδιος ο παίκτης, που ανάλογα με το υπόβαθρό του, θα δείξει αν μπορεί να το διαχειριστεί.
Δεν είναι δουλειά κανενός άλλου. Και πολύ περισσότερο των δημοσιογράφων, που λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής με το Ισραήλ, βγήκαν και ξεκίνησαν τις συγκρίσεις για τον νεαρό άσο. Το τι έχει ειπωθεί δεν έχει προηγούμενο. Έχουν χαρακτηρίσει τον Γιάννη Φετφατζίδη, ως τον νέο «Μέσι», τον νέο «Δεληκάρη», τον νέο «Δομάζο», τον νέο «Χατζηπαναγή».
Αφήστε που σε λίγο θα ξεκινήσουν όλες οι μεγάλες ομάδες να τον έχουν στο «στόχαστρό» τους. Θυμηθείτε τι έχουν κάνει με τον Σωτήρη Νίνη, που κοντεύουν να τον «κάψουν» με το άγχος που τον έχουν βαρύνει, αλλά και με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, που δεν μπορεί να αποδείξει στον ΠΑΟΚ ότι αξίζει μίας ευκαιρίας.
Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού λέγεται ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ και δεν είναι κανένας «Μέσι», κανένας «Δεληκάρης», κανένας «Δομάζος» και όλα αυτά. Είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, ένας διαφορετικός παίκτης, που μόλις προσπαθεί να βάλει και αυτός το όνομά το σε κάποιες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την απόσταση από το… κεφάλαιο να απέχει κατά πολύ.
Καλό θα ήταν να αφήσουμε τον νεαρό ποδοσφαιριστή να συνεχίσει την δουλειά που κάνει, να βελτιώσει τους τομείς που χρειάζεται, να κάνει μερικές «γεμάτες» χρονιές με την ομάδα του και την Εθνική και τότε να τον κρίνουμε και να τον αποθεώσουμε, αν τα έχει καταφέρει. Όχι από τώρα.
Αυτή την στιγμή, μόνο κακό κάνουν οι κριτικές και τα κολακευτικά σχόλια στον Γιάννη Φετφατζίδη, γιατί ένα μικρό παιδί, δεν αργεί από το ταλέντο να καβαλήσει κάποιο καλάμι. Το θετικό είναι πως ο νεαρός άσος βάζει το κεφάλι κάτω και συνεχίζει όπως ξεκίνησε. Αλλά για να μπορέσει να έχει διάρκεια, καλύτερα να του δώσουμε μερικό χώρο για να… ανασάνει!
 
Top