ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ! – ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΡΑ!

Το είδαμε και αυτό! Πρώτη φορά εν όψει εκλογών το δικαίωμα να...χρησιμοποιεί τα τηλεοπτικά μέσα εκχωρήθηκε σε ένα και μόνο πρόσωπο τον Γ. Παπανδρέου. Πρώτη φορά, (σε περίοδο αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας), όλα τα κανάλια από κοινού μετέδιδαν το βαρετό επί 2,5 ώρες ουσιαστικό μονόλογο του Πρωθυπουργού με συντονιστή τον «υπάλληλο» του, κ. Πεταλωτή!


Το κωμικοτραγικό είναι ότι μόλις τελείωσε το μονόλογό του ο Γ. Παπανδρέου, τη σκυτάλη πήρε στο ΣΚΑΪ με τηλεοπτική του συνέντευξη ο γνωστότατος Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στήριζε με νύχια και δόντια, από την αρχή μέχρι το τέλος τον Γ. Παπανδρέου και τις επιλογές του. Η μόνη διαφωνία του και ο φόβος του (λόγω και Ντόρας) ήταν να αποφευχθούν πάσει θυσία εκλογές!

Όλη η ουσία του κακόγουστου και προκλητικά στημένου ανιαρού μονολόγου του Γ. Παπανδρέου ήταν πως αν δεν επιλεγούν και πολύ περισσότερο καταποντιστούν (όπως διαφαίνεται) οι κυβερνητικοί υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τότε οι αγορές θα γίνουν «έξω φρενών», η τρόικα θα γίνει επιθετικότερη και είναι πιθανή έως βέβαιη η χρεωκοπία! Και φυσικά, για να αποτραπούν όλα αυτά τα δεινά, συνεπακόλουθα της συντριβής των κ. κ. Σγουρού και Μπόλαρη, η χώρα θα πρέπει να οδεύσει σε εκλογές για να διορθώσει ο λαός το λάθος του. Να ψηφίσει εν νέου τον Γ. Παπανδρέου.

Έχουμε ενώπιον μας ένα σκληρό σιδερένιο μέτωπο Γ. Παπανδρέου – Μητσοτάκη – τρόικας – καναλαρχών – χρηματιστικού κεφαλαίου. Ένα μέτωπο το οποίο, στο όνομα των πιο μύχιων συμφερόντων του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως «πειραματόζωο» κοινωνικής και εργασιακής εκθεμελίωσης και ετοιμάζεται να επιφέρει μετεκλογικά τη χαριστική βολή! Για αυτό τρέμουν, κυριολκετικά, μήπως η «ψήφος» διαταράξει την προδιαγεγραμμένη βρώμικη πορεία, που έχει συμβολικά ως σημαία συλλογικές συμβάσεις με μισθούς κάτω και από αυτήν την αθλιέστατη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, οι οποίες άρχισαν να υπογράφονται ως βροχή, με 600 ευρώ σήμερα, με 500 και 400 ευρώ αύριο!

Για να επισυμβούν αυτά πρέπει, λοιπόν, να αλλοιωθεί ακόμα και αυτή η περιορισμένη και αφυδατωμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, να κουραλιαστούν ακόμα και αυτοί οι περίλαμπροι τύποι της, να καταθέσουν και τα τελευταία προσχήματα και ο βασιλιάς να εμφανισθεί γυμνός, ως μόλις υποκρυπτόμενος ολοκληρωτισμός!

Έχουμε ενώπιον μας, μια κατάσταση άνευ διλημμάτων. Έχουμε και τον Γ. Παπανδρέου Πρωθυπουργό και τη νεοαποικιακή κηδεμονία της τρόικας και αλλεπάλληλα μνημόνια και εργασιακή κατεδάφιση και βαθιά μακρόχρονη ύφεση και ουσιαστικά πραγματική χρεοκοπία και ένα σκοτεινό αδιέξοδο μέλλον.

Όπως έχουμε εξ «αριστερών» και εκ «δεξιών» «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» συμπαραστάτες του σκληρού πυρήνα της εξουσίας, μέσα στους οποίους δεσπόζει ο «δύσμοιρος» Α. Σαμαράς, που ανέλαβε τον «άχαρο» ρόλο να το «παίζει» αντιμνημονιακή αστική αντιπολίτευση, από τη σκοπιά ενός ακόμα πιο «δεξιού», πιο «απορρυθμιστικού» και πιο «διαρθρωτικού» μνημονίου, το οποίο, όμως θα επιβάλλει λιγότερους φόρους, πρώτα από όλα στις μεγάλες επιχειρήσεις! Τρελαθήκαμε!

Πηγή:http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1373:2010-10-26-09-22-41&catid=81:kivernisi&Itemid=198
 
Top