Το Κερατσίνι των χιλιάδων λαϊκών οικογενειών διαθέτει μόλις πέντε παιδικούς Σταθμούς και ένα βρεφικό.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτούς είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αφού τόσο η Δημοτική Αρχή της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες (ΠΑΣΟΚ και πάλι ΝΔ) προώθησαν σταθερά τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, έναντι της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Σαν αποτέλεσμα για φέτος έγιναν συνολικά 553 αιτήσεις εγγραφών και ικανοποιήθηκαν μόλις οι 340 (61,5%), ενώ απορρίφθηκαν οι 213 (38,5%).

Η Δραπετσώνα διαθέτει τέσσερις παιδικούς Σταθμούς και ένα βρεφικό.

Πριν δύο χρόνια, έκλεισε ο 2ος βρεφικός σταθμός, λόγω έλλειψης κονδυλίων και απολύθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι από τη Δημοτική Αρχή (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ).

Ο ένας βρεφικός σταθμός λειτουργεί αποκλειστικά με συμβασιούχους και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της Δραπετσώνας (έγιναν 75 αιτήσεις εγγραφών και έγιναν δεκτά μόλις 25 βρέφη).

Επίσης, στον Α΄ Παιδικό Σταθμό οι δύο συνταξιοδοτήσεις «καλύφθηκαν» με την πρόσληψη ενός συμβασιούχου, προκειμένου να ανοίξει ο Παιδικός Σταθμός, ο οποίος λόγω έλλειψης προσωπικού δέχεται 65 παιδιά από 100 που έχει δυνατότητα.

Φέτος, συνολικά (παιδικοί σταθμοί και βρεφικός) έγιναν 297 αιτήσεις και έγιναν δεκτά 232 (78,1%) παιδιά, ενώ απορρίφθηκαν 65 παιδιά (21,9%).

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
 
Top