Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/
Η «στρατηγική του βάθους» και η «μη στρατηγική του αβαθούς»!
Γελάνε οι Τούρκοι του Νταβούτογλου και του Ερντογάν με την αφέλεια των Νεοελλήνων!
Όχι μόνο απαγορεύτηκε η λειτουργία στην Αγία Σοφία αλλά και η είσοδος στην Τουρκία!
«Σημαίνει ο Θιός, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,
σημαίνει κι η Αγιά Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,
με τετρακόσια σήμαντρα κι εξήντα δυό καμπάνες.
Κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.
Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες.
«Σώπασε, κυρά Δέσποινα, και μη πολυδακρύζης,
πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας είναι».
Δημώδες
Η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει μόνο όταν απελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη!
Να ανεξαρτητοποιηθεί το κομμάτι της ευρωπαϊκής Τουρκίας αν...
θέλει να μπει στην Ευρώπη.
Πάλι με χρόνια.... με καιρούς... πάλι νέοι προδότες;
Από την πτώση του Βυζαντίου στο «Χάτι Χουμαγιούν».... και στην νέα δήθεν λειτουργία της Αγίας Σοφίας.
Γελάνε οι Τούρκοι του Νταβούτογλου και Ερντογάν με την αφέλεια των Νεοελλήνων! Καλύτερα που έγινε έτσι, για να μην έχουν δικαιολογία οι σύγχρονοι γραικύλοι ότι δεν κατάλαβαν την Τούρκικη παγίδα περί δήθεν νέο-Οθωμανών, ειρηνιστών, ευρωπαϊστών κλπ…
Όχι μόνο απαγορεύτηκε η λειτουργία στην Αγία Σοφία αλλά και η είσοδος στην Τουρκία! Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα λειτουργία στην Αγία Σοφία από την ομάδα Αμερικανών πολιτών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της, Κρις Σπύρου. Ο σύμβουλος του Σπύρου, Αθανάσιος Μπακόλας σε δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», αποκάλυψε πως το τηλεγράφημα που εστάλη στον Σπύρου, και του απαγόρευε την είσοδο στην Τουρκία, ήταν επιστολή του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αγκυρα Χασάν Γκιογούς!
"Εάν επιλάθωμαί σου Ιερουσαλήμ (Αγια-Σοφιά), επιλησθείη η δεξιά μου κοληθείη η γλώσσα μου τω λάρυγγί μου, εάν μη σου μνησθώ"(Ψαλμ. 136, 6)
Τον Ιανουάριο του 1919 λειτουργήθηκε η Αγια-Σοφιά από τον παπα-Λευτέρη Νουφράκη!
Η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, που έπεσε το 1453 μ.χ., πίστευαν ματαίως, ότι έπειτα από 557 χρόνια θα «ξαναζωντανέψει» για την Ορθοδοξία. Ανήμερα της γιορτής της Ορθοδοξίας οι ύμνοι του Άξιον Εστί θα ακουστούν και πάλι στην Αγία Σοφία . Ο Ελληνοαμερικανός πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου είχε δηλώσει ότι: «Σκοπεύουμε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010, ανήμερα της Αγίας Σοφίας, να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη Θεία Λειτουργία στη μητέρα όλων των εκκλησιών, την Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη»... Ήταν ένα όραμα με πολλούς υποστηρικτές και πολλούς κινδύνους, λόγω του ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν ακόμα να ενστερνιστούν τα δημοκρατικά ευρωπαϊκά συναισθήματα! Είναι το λιγότερο αφελείς όσοι πιστεύουν στην είσοδο της Τουρκίας την Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν μέσα από μια διαμελισμένη, στα «εξ ών (έθνη – λαούς) συνετέθη» Τουρκία σε πέντε ή έξι κράτη, όπου οι πολίτες της θα εύρισκαν μια πραγματική απελευθέρωση και εθνική και θρησκευτική. Οι πραγματικοί Τούρκοι πολίτες, περίπου επτά εκατομμύρια σήμερα, είναι μογγολικής καταγωγής, και εμφανίστηκαν στις παρυφές του Βυζαντίου περί το 1100 μ.χ., εκμεταλλευόμενοι τις εσωτερικές έριδες των βυζαντινών φατριών. Καλό θα ήταν να βλέπαμε και την τρέχουσα προπαγάνδα που έρχεται μέσω των τούρκικων τηλεοπτικών σειρών τύπου σαπουνόπερας που έχουν και μεγάλη δήθεν ακροαματικότητα, γιατί η προπαγάνδα είναι εμφανής. Γελάνε οι Τούρκοι του Νταβούτογλου και του Ερντογάν με την αφέλεια των Νεοελλήνων!
Ο Σουλεϊμάν Α΄ ο Μεγαλοπρεπής (1494-1566), υπήρξε ο επιφανέστερος των Σουλτάνων. Κατά την βασιλεία του η Οθωμανική αυτοκρατορία έφτασε στη μέγιστη γεωγραφική της επέκταση και στο απόγειο της δύναμής της και συνάφθηκαν οι πρώτες διπλωματικές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Προς τους χριστιανούς υπήρξε σχετικά ανεκτικός, τους παραχώρησε πολλά προνόμια και χρησιμοποίησε Έλληνες (υποτακτικούς) σε δημόσιες θέσεις. Διακρίθηκε για τη δήθεν συνετή διοίκησή του, υπήρξε προστάτης των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ υπήρξε μεγάλος νομοθέτης και ποιητής.
Ο Αμπντούλ Μετζίτ Α΄ (23 Απριλίου 1823 - 25 Ιουνίου 1861) ήταν ο 31ος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Συνέχισε το μεταρρυθμιστικό έργο του πατέρα του, Μαχμούτ Β΄ το οποίο ονομάστηκε Τανζιμάτ, που σημαίνει Ευτυχής οργάνωση. Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση παραχώρησε πολλά δικαιώματα στους υπηκόους των χριστιανικών κοινοτήτων και έδωσε σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του εμπορίου, των γραμμάτων κ.α. Το 1839 με τη συνθήκη Χάτι Σερίφ και το 1856 με τη συνθήκη Χάτι Χουμαγιούν πέτυχε να δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλαίσιο για τους Ορθόδοξους (υποτακτικούς) και να εξασφαλίσει δικαιώματα όπως για ισότιμη μεταχείριση, ίση απονομή δικαιοσύνης.
Υπάρχει η μαρτυρία, ότι τον Ιανουάριο του 1919 λειτουργήθηκε η Αγια-Σοφιά! Πρωταγωνιστής αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος της εθνικής μας ζωής, είναι π παπα-Λευτέρη Νουφράκης από τις Αλώνες Ρεθύμνου, ο οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός ιερέας στη Β' Ελληνική Μεραρχία, μια από τις δύο Μεραρχίες που συμμετείχαν στις αρχές του 1919 στο "συμμαχικό" εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία. Λέγεται ότι η Μεραρχία αυτή στο δρόμο προς την Ουκρανία στάθμευσε για λίγο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία βρισκόταν τότε υπό "συμμαχική επικυριαρχία", ύστερα από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Μια ομάδα Ελλήνων αξιωματικών με επικεφαλής το γενναίο κρητικό παπα-Λευτέρη Νουφράκη και μαζί του τον ταξίαρχο Φραντζή, τον Ταγματάρχη Λιαρομάτη, το Λοχαγό Σταματίου και τον Υπολοχαγό Νικολάου αγνάντευαν από το πλοίο την πόλη και την Αγια-Σοφιά, κρύβοντας βαθιά μέσα στην καρδιά τους το μεγάλο μυστικό τους, τη μεγάλη απόφαση που είχαν πάρει το περασμένο βράδυ, ύστερα από πρόταση και έντονη επιμονή του λιονταρόψυχου Κρητικού παπα-Λευτέρη Νουφράκη. Να βγουν δηλαδή στην πόλη και να λειτουργήσουν στην Αγια-Σοφιά. Και έγινε πραγματικότητα. Η λειτουργία έγινε στα γρήγορα, ώσπου ήρθαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι και οι Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν.! Λέγεται ότι ο παπα-Λευτέρη Νουφράκης έφτασε με τους στρατιώτες, έως έξω από την Άγκυρα.... αλλά ακολούθησε η αντίστροφη μέτρηση και η Μικρασιατική καταστροφή!
Σήμερα, θα πρέπει να προσέξουμε τη λεγόμενη «στρατηγική του βάθους» της Τουρκίας, που είναι η μοντέρνα εκδοχή ενός Τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού, γιατί από εδώ υπάρχει πολύ καιρό, η «μη στρατηγική του αβαθούς» που είναι η μοντέρνα εκδοχή ενός υποτακτικού «γιουσουφισμού»! Ας μη ξεχνάμε ότι τα γιουσουφάκια ήταν τα παιδιά των γραικύλων που τα πήγαιναν στον Σουλτάνο για «υπηρέτες, ακόμα και ερωτικούς», και στην περίπτωση αυτή οι Σουλτάνοι και οι Τούρκοι αξιωματούχοι ήταν οι κατ’εξοχήν παιδεραστές σε μαζική κλίμακα – κάτι που σκοπίμως κρύβεται από τους «νεο-γιουσούφηδες»- και τις «ιστορίες»..Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε ότι και το Κυπριακό Πρόβλημα που κατέληξε στην Κυπριακή τραγωδία και άλλες τραγωδίες άρχισαν με «υποδείξεις παραγόντων «αμερικανο-ελλήνων» προς την τότε Χούντα, ότι θα υπάρξει «κάλυψη άνωθεν»! Όλα βέβαια ήταν ένα στημένο παιχνίδι προδοσίας! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουν τα ίδια και σήμερα (που θα γίνουν και έγιναν ήδη)!

 
Top