Αντιπεριφερειάρχης στον Κικίλια η (κόρη τής) κ. Πάλλη; 

Toυ Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Θεωρητικά πάντα, ο κ. Σαμαράς ερχόμενος στην ηγεσία της ΝΔ υποσχέθηκε σε όσους τον ψήφισαν -αλλά και σε όσους άλλους τον αποδέχθηκαν ευκόλως- ότι θα απαγκιστρωθεί από τα βαρίδια του παρελθόντος, τα πολιτικά τζάκια και θα ξανακάνει υπερήφανο το κόσμο της ΝΔ. 
Δεν δύναμαι να καταγράψω με βεβαιότητα την υπερηφάνεια που νιώθει το σύνολο των...
νεοδημοκρατών, αφού δεν έχω το απαραίτητο μέτρο και τον αναγκαίο μετρητή, αλλά δεν παρατηρώ κάποια σημαντική βελτίωση. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ανθρώπων που νιώθουν πράγματι υπερήφανοι, όχι για την εικόνα της παράταξης εν συνόλω, αλλά γιατίξεπαστρεύουν ντορικούς (βλ.π. κ. Μουρούτης) και κάνουν τη ρήση του Προέδρου τουΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρη, να μοιάζει αληθινή. "Ο Σαμαράς μας φόρτωσε για άλλα 10 χρόνια το ΠΑΣΟΚ".
Τα αίτια της χαμηλής αυτοπεποίθησης των νεοδημοκρατών, παρά την ιδεολογική μεταστροφή του ΠΑΣΟΚ που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ευνοϊκή συγκυρία αναπτέρωσης του ηθικού του δεξιού, είναι πολλά και λίγος πολλοίς καταγεγραμμένα από πολλούς. Καταδεικνύονται, δε, στο κατά καιρούς μούδιασμα των βουλευτών της Συντηρητικής Παράταξης και στον πειθαναγκασμό τους σε διγλωσσία και άρνηση των φιλελεύθερων ή κεντρώων καταβολών τους. Αποτέλεσμα η απέχθεια και πολύ πιθανών η αποχή από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Σ΄αυτή την κατάσταση, καταλυτική είναι και η συμπεριφορά πολλών υποψηφίων (ή εν απειλή υποψηφίων) του κόμματος που μοιάζουν να προτάσσουν το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον και είτε θέτουν υποψηφιότητα κόντρα σε έναν χρισμένο από τη ΝΔ πολιτευτή, είτε τάσσονται εμμέσως ή και αμέσως στη διάθεση υποψηφιοτήτων που πρόσκεινται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Αυτή η άρνηση συμμόρφωσης με το χρίσμα συνέβαινε πάντα, αλλά φέτος υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις κραυγαλέες που προκαλούν τη δυσαρέσκεια των φίλων και υποστηρικτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Χαρακτηριστικότερο όλων, θαρρώ πως είναι η κ. Αλεξάνδρα Πάλλη, γενική γραμματέας του ΕΒΕΑ και κόρη της πάλαι ποτέ υπουργού κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Η εν λόγω γόνος εκ πολιτικού τζακιού, για να μην είναι υποψήφια στο δήμο Γλυφάδας κόντρα στον ομοϊδεάτη κεχρισμένο κ. Μιλτιάδη Βαρβιτισώτηαπαίτησε, διαπραγματεύτηκε και κέρδισε. Από ότι φάνηκε, στην οικογένεια δεν αρκούσε η θέση βουλευτή που θα καταλάβει η μητέρα Πάλλη σε ενδεχόμενη εκλογή Βαρβιτσιώτη (καθώς είναι η πρώτη επιλαχούσα), αλλά η κόρη Πάλλη αξίωσε και θα λάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και όχι μόνο. Ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικού καιροσκοπισμού, η κ. Πάλλη διασφάλισε τη θέση υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη (πιθανότατα Νοτίου τομέα) στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Κικίλια. Μόνον έτσι θα καταφέρει να αποκτήσει και δικό της εκλογικό μηχανισμό, πλην αυτού που θα της παράσχει η μητέρα με την ένδοξη αποχώρησή της.
Ενδεχομένως, η κ. Πάλλη να ήταν γραμματέας του ΕΒΕΑ κι αν δεν ήταν κόρη της μητέρας της. Πιθανώς, να αξίωνε να χρισθεί και υποψήφια δήμαρχος. Ίσως, να ήταν και υποψήφια βουλευτής, αλλά και να εκλεγόταν (σενάριο ακραίο). Αλλά δε νομίζω ότι αν δεν είχε το πολιτικό όνομα και τις πλάτες της μητρός ότι θα εκβίαζε μ' αυτόν τον στυγνό τρόπο. Δεν γνωρίζω πραγματικά ποιά είναι η προσφορά της μητρός στον τόπο. Δεν ξέρω γιατί ο Πρόεδρος της ΝΔ, ακόμα είναι σε θέση να εξαναγκάζεται από δεύτερης και τρίτης γενιάς υποψηφίους. Πιστεύω, όμως, ότι τέτοια φαινόμενα αποθράσυνσης εξαγριώνουν τον κόσμο της ΝΔ και τους πολίτες στο σύνολό τους και τους κρατούν μακρυά από το όποιο κάλεσμα. Είτε αυτό έχει φόντο ελπίδες, είτε προβάλλει βίντεο με τις ανακολουθίες του ΓΑΠ, είτε εμφανίζει τον κ. Σαμαρά να κρατάει την εικόνα του Αγίου Διονυσίου...Πραγματικά, δεν ξέρω πόσοι άγιοι πρέπει να βάλουν το χέρι τους για να διασωθεί αυτή η παράταξη. Αγνοώ το πόσοι άγιοι πατέρες πρέπει "ν' αρχίσουν τα καντήλια" για να μαζευτούν θρασύτατες περσόνες που απαιτούν κληρονικώδικαίω αποκατάσταση...
 
Top