Γέφυρες προς την κυβέρνηση να σταματήσει η επίταξη για να αρθεί η απεργία, ρίχνουν οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η αδιάλλακτη στάση τους.
Οι διαφορετικές απόψεις στους κόλπους των συνδικαλιστών ήταν ....

ορατές τα τελευταία 24ωρα, η απόφαση όμως της κυβέρνησης να σκληρύνει την στάση της και να ζητήσει ακόμη και την συνδρομή του στρατού για να ομαλοποιηθεί η αγορά, δημιουργεί φόβους ότι θα χάσουν ακόμη και αυτά που έχουν τεθεί μέχρι στιγμής στο τραπέζι του διαλόγου.

Μιλώντας το Σάββατο το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι η επίταξη θα ανασταλεί μόνο εάν σταματήσει η απεργία και ζήτησε από τους απεργούς να μην παγιδεύουν την αγορά.

Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει ότι «ο ίδιος είναι πιο κοντά στους επαγγελματίες του κλάδου», αποδίδοντας την κατάληξη των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου στις διαπραγματεύσεις με τον μηχανισμό στήριξης.

«Η κυβέρνηση δεν σταμάτησε ποτέ το διάλογο με τους απεργούς εκείνη αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί μόνο σε φορολογικά, αναπτυξιακά και ασφαλιστικά ζητήματα προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που δημιουργεί η απελευθέρωση των μεταφορών» ανέφερε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί να υπάρξει άρση της απεργίας αλλά και σαφή δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν οι κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.


Τη στάση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες ώρες, οι εννέα ομοσπονδίες των μεταφορέων, θεωρείται όμως σχεδόν βέβαιη η υποβολή της σχετικής πρότασης προς την κυβέρνηση.

Οι αυτοκινητιστές μάλιστα συζητούν η πρόταση να υποβληθεί χωρίς να περάσει από τη γενική συνέλευση, η οποία την Παρασκευή οδήγησε σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, μέχρι στιγμής έχουν επιδοθεί 10.000 φύλλα επίτευξης αλλά η κατάσταση στην αγορά δεν έχει ομαλοποιηθεί καθώς πολλοί ιδιοκτήτες αρνούνται να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, δημιουργώντας προσκόμματα και σε όσα οχήματα έχουν επιστρέψει στην εργασία τους με σκοπό τον ανεφοδιασμό της αγοράς.

www.protothema.gr
 
Top