Ο καταστηματάρχης του αναψυκτηρίου κ. Κατσαφάδος Μιχάλης, μας έστελε την δική του απάντηση για το θέμα του πάρκου Πρεσσόφ. Εμείς σεβόμενοι και τις δύο πλευρές δημοσιεύουμε την απάντηση του κ. Κατσαφάδου γιατί ειναι υποχρέωση μας ως προς την σωστή ενημέρωση.

"Αρχικά δεν είχα κανένα σκοπό να ασχοληθώ με τις ανακρίβειες μιας ανώνυμης. Βλέποντας όμως ότι αρκετοί βρήκαν την ευκαιρία να επωφεληθούν εις βάρος μου αναγκάστηκα να απαντήσω. Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά όντως έχω το μαγαζί αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει πάρει τα διπλά χρήματα απ’ ότι έπαιρνε πριν από μένα, αφού ξεκίνησα κατόπιν διαγωνισμού με διπλό νοίκι απ’ το προηγούμενο. Από τότε ξεκίνησα μια προσπάθεια μόνος αφού λόγω δημιουργίας καινούργιου πάρκου το ‘Πρεσσωφ’ εγκαταλείφθηκε εντελώς.

Όσοι ¨ενδιαφέρονται¨ για το πάρκο δεν έχουν παρατηρήσει την εξαφάνιση ναρκομανών και γύφτων από το χώρο γιατί δεν κυνήγησαν, δεν ξενύχτησαν, δεν κινδύνεψαν για να το πετύχουν αφού αδιαφορούν για την ουσιαστική προστασία των παιδιών μας. Παράλληλα προσπάθησα να επενδύσω στο μαγαζί που παρέλαβα ,ανακαινίζοντας το, κάνοντας υπερβολικά έξοδα με σκοπό να προσελκύσω τον κόσμο χωρίς να κάνω καμία προέκταση των υπάρχων τετραγωνικών ή υποκλοπή ρεύματός ή κάτι άλλο από το δήμο και προκαλώ όποιον αμφιβάλει γι’ αυτό να έρθει ονομαστικά, αν δεν ντρέπεται για το όνομά του να αμφισβητήσει αυτά που λέω.


Αυτά λοιπόν τα χρόνια προσπαθώ να προσελκύσω τον κόσμο στο πάρκο αφού φεστιβάλ, εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις από το πάρκο έχουν εξαφανισθεί. Μια τέτοια κίνηση είναι και αυτή του παγοδρομίου και οι πλάκες εισόδου. Και σ’ αυτήν την περίπτωση λειτούργησα με την ίδια νοοτροπία που λειτουργώ μέχρι τώρα έχοντας στόχο το έμμεσο προσωπικό κέρδος, αφού θα είναι δωρεάν η είσοδος για τα παιδιά του Κερατσινίου. Αφαίρεσα λοιπόν κατόπιν συνεννοήσεως ένα άκρως επικίνδυνο και απαγορευμένο παιχνίδι και μετέφερα τις κούνιες φτιάχνοντας ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να προσφέρει καινούργια διασκέδαση στα παιδιά που παίζουν στο πάρκο και να προσελκύσει καινούργια.

Το μόνο μου λάθος που μπορώ να δεχτώ είναι ότι προσπέρασα το τυπικό της διαδικασίας λόγω πίεσης χρόνου (έχει μπει Ιούνιος) και το έφτιαξα κατόπιν μελέτης μηχανικού πριν πάρω την έγγραφη άδεια από το δήμο.
Ανώνυμα μηδενικά και αυτοί οι οποίοι ¨ενδιαφέρονται¨ για το πάρκο τώρα ενόψει προεκλογικής περιόδου, ενώ αδιαφορούσαν ή και διοικούσαν το δήμο, όταν πάνω στο γκαζόν στηνόταν ένα ολόκληρο συγκρότημα (φουσκωτό, τρενάκι κ.α.) καταστρέφοντας το πράσινο με μοναδικό κέρδος την είσπραξη εισιτηρίου από τα παιδιά, το μόνο που κατάφεραν είναι να στερήσουν για δεκαπέντε μέρες ένα καινούργιο παιχνίδι από τα παιδιά του πάρκου.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αλογάκο που έστω και καθυστερημένα άκουσε τη γνώμη μου".

 
Top