Για πρώτη φορά η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου 3648/2008, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερες κατηγορίες, όπως, πολεμιστές Κύπρου, άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνους να αποκτήσουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση και να τους παραχωρηθεί άδεια περιπτέρου.

Όπως και έγινε τελικά αφού για 58 συνολικά περίπτερα που παραχωρήθηκαν σύμφωνα με τον πίνακα σχολαζόντων που τηρεί το Τμήμα Εθνικής Αντίστασης, κατατέθηκαν συνολικά 231 αιτήσεις. Από τις 58 άδειες που παραχωρήθηκαν μόλις 3 ήταν νέες και προέρχονταν από τους Δήμους Πόρου και Σπετσών.

Για την έκδοση των αποτελεσμάτων τηρήθηκαν στο ακέραιο όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και ειδικότερα το Π.Δ. 37/2009 σχετικά με το ποσοστό ΑμεΑ (60%) και πολυτέκνων (40%), αλλά και σχετικά με τον τρόπο μοριοδότησης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας εξετάστηκαν επιμέρους κοινωνικά κριτήρια, όπως είναι το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, οι μονογονεϊκές οικογένειες κλπ) ούτως ώστε να λάβουν περίπτερο όλοι όσοι έχουν κατά προτεραιότητα πραγματικά ανάγκη.
 
Top