ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ "ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ"
ΤΗΣ ΒΑΝΑΣ ΔΑΤΣΕΡΗ*

Οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση γίνονται σε συνθήκες απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.

Ταυτόχρονα οι εκλογές αποτελούν μια πρώτη δοκιμασία για την επιβεβαίωση της πορείας του ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Από την ικανότητα των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, θα κριθεί η αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος και προωθεί η κυβέρνησή μας.

Έτσι σήμερα, πέρα από το ποιος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογήσουμε και ποιος μπορεί μετά την εκλογή του να διαχειριστεί τα τοπικά πράγματα με την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα και τη διαφάνεια που απαιτούν πλέον οι περιστάσεις, αλλά και με την φιλοσοφία και το όραμα που έχει ο Πρόεδρός μας ο Γιώργος ο Παπανδρέου για τη χώρα. Αυτό δεν αρκεί μόνο να το κατανοήσουμε εμείς. Είναι απαραίτητο να πείσουμε και την κοινωνία ότι το κατανοήσαμε. Και θα την πείσουμε ξεπερνώντας στερεότυπα και παραδοσιακές αντιλήψεις για την πολιτική, δείχνοντας ότι είμαστε αποφασισμένοι να τα τηρήσουμε, χωρίς συμβιβασμούς και λογικές ισορροπιών και πολιτικού κόστους.
Καθώς ξαναχτίζουμε τη χώρα μας, η αυτοδιοίκηση μπορεί τώρα να γίνει ο πολιορκητικός κριός που θα διαλύσει την Ελλάδα της μιζέριας, του συμβιβασμού και των πελατειακών σχέσεων. Αυτό είναι το στοίχημα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και περιφερειακών εκλογών.

Πρέπει να αναδείξουμε περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα κάνουν πράξη τον Καλλικράτη και όχι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα ακυρώσουν στην πράξη τον Καλλικράτη.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας από την πλευρά μας είναι του
Αλέκου Χρυσού, Κανέλλου Λάλου, Χρήστου Σαλαλέ, Ζαχαρία Ζούπη και Χρύσας Μυργιαλή.

Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του
Αλέκου Χρυσού λένε ότι έχει μαζί του το ηθικό πλεονέκτημα ότι είναι ήδη Δήμαρχος στο ένα εκ των δύο μερών που συνενώθηκαν.Έχει πλεονέκτημα ότι είναι χρισματούχος δήμαρχος του ΠαΣοΚ που πρέπει -φυσιολογικά- να υπάρχει κάτι εναντίον του για να του αφαιρεθεί το χρίσμα και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Όμως οι υποστηρικτές του θα πρέπει να με πείσουν πως ο Αλέκος Χρυσός θα πείσει τους πολίτες να τον ψηφίσουν σε έναν Καλλικρατικό Δήμο όταν ήδη είχε κινητοποιηθεί κατά του Καλλικράτη και όταν είχε πείσει τους Δραπετσωνίτες ότι το κράτος θα κάνει τις οικονομίες που θέλει αλλά η αυτοδιοίκηση πάει περίπατο. Ότι ο θεσμός όπου ο πολίτης είχε φωνή υπολογίσιμη χάθηκε. Και πάνω από όλα πως θα διοικήσει έναν ισχυρό Δήμο όταν τον ισχυρό τον χαρακτήριζε ανεξέλεκτος;

Επίσης θα πρέπει να με πείσουν πως θα πείσει το 80% των ψηφοφόρων του Κερατσινίου να τον ψηφίσουν; Γιατί αν θα γίνει αυτή η επιλογή οι υποψήφιοι των αντίπαλων παρατάξεων που θα προέρχονται από τον μεγάλο Δήμο απ΄ τους δύο που συνενώνονται θα παίξουν με τον τοπικιστικό στοιχείο. Επειδή είναι η πρώτη εκλογική μάχη των Καλλικρατικών Δήμων αυτά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στην επιλογή μας, δεν έχουμε περιθώρια για πειράματα.

Στο ότι είναι εν ενεργεία Δήμαρχος και δεν μπορούν να του αφαιρέσουν το χρίσμα θα ήθελα να τους κάνω την εξής ερώτηση: αν δεν πρέπει να αφαιρέσουν το χρίσμα σε ένα Δήμαρχο του 20% του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Κερατσίνι – Δραπετσώνας, όπου στις προηγούμενες εκλογές στο 1ο γύρο πήρε 23,14 με 2.322 ψήφους στους 8.608 ψηφίσαντες, γιατί θα πρέπει να αφαιρέσουν το χρίσμα από τον Χρήστο Σαλαλέ του υποψηφίου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ του 80% του Νέου Καλλικρατικού Δήμου όπου στις προηγούμενες εκλογές στον 1ο γύρο πήρε 38,71 με 15.776 ψήφους στους 35.054 ψηφίσαντες;

Ακόμα θα πρέπει να με ενημερώσετε το αν όλες οι Πασοκικές Παρατάξεις της Δραπετσώνας στηρίζουν την υποψηφιότητα του Δημάρχου της Αλέκου Χρυσού γιατί και αυτό είναι προσμετρήσιμο.

Επίσης γιατί δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος ο Λάλος ο Κανέλλος ο οποίος από ότι φαίνεται μπορεί να ενώσει, εξάλλου ως Βουλετής ερχόταν 1ος στους σταυρούς εάν θυμάμαι καλά και στους δύο δήμους;

Και αν πάμε στο πνεύμα της ανανέωσης γιατί δεν μπορούμε να πάμε με τον Ζαχαρία τον Ζούπη ο οποίος έχει και την γνώση και την εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά δεν του έχει δοθεί ως τώρα η δυνατότητα να ηγηθεί του ψηφοδελτίου;

Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ θέλω να πιστεύω ότι δίνει προβάδισμα στους ήδη Δημάρχους όταν συνενώνονται Δήμοι 60% και 40% πληθυσμιακά και όχι 80% με 20% σε αντιστοιχία, σε αυτούς τους Δήμους όχι μόνο προβάδισμα υπάρχει αλλά χρειάζεται και αγώνας δρόμου.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεσται ότι το 1ο μου κριτήριο στην επιλογή Δημάρχου είναι το πληθυσμιακό, την επόμενη φορά δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να στηρίξω στέλεχος από την Δραπετσώνα για υποψήφιο Δήμαρχο της παράταξης εφόσον θα έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στον Νέο Δήμο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ και μέσα από το αυτοδιοικητικό του έργο θα έχει πείσει και εμένα και τους πολίτες του νέου Δήμου για τις δυνατότητές του. Δεν είμαι τοπικίστρια και ούτε θα πολώσω ποτέ κλίμα, όπως αγωνίζομαι και αγαπώ τις γειτονιές του Κερατσινίου έτσι θα αγωνίζομαι και θα αγαπώ και τις γειτονιές της Δραπετσώνας.

Θα παρακαλούσα επίσης τους υποστηρικτές του κύριου Χρυσού καθώς και τον ίδιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του Υποψηφίου Δημάρχου από τον χώρο μας να μην εμφανίζεται στις περιοδείες του ως Υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας αλλά ως διεκδικητής του χρίσματος για Υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, εκτός εάν έχει αποφασίσει να τραβήξει τον δρόμο του ανεξαρτήτως χρίσματος…
Σε αυτήν όμως την περίπτωση θα πρέπει να αποσυρθεί από την διαδικασία.
-------------------------------------------------------------------------------------
*Η ΒΑΝΑ ΔΑΤΣΕΡΗ είναι Δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου με την μείζονα αντιπολίτευση και έχει διατελέσει Γραμματέας της Τοπικής Οργανώσης ΠΑΣΟΚ Κερατσινίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΑΣ:
Αντικειμενική και εύστοχη στις τοποθετήσεις της η κ. Δάτσερη.
Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε είναι ότι η πληθυσμιακή αναλογία ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ είναι 1 προς 6 και είναι σαφές ότι, οι υποψήφιοι που προέρχονται από το ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ , έχουν πολύ υψηλότερη αναγνωρισιμότητα στο εκλογικό σώμα, από τους αντίστοιχους που προερχονται από την Δραπετσώνα.

 
Top