Γράφει ο Παναγιώτης Μπιλλίνης

Image Αγαπητοί Συμπατριώτες - Συμπατριώτισσες

Ζούμε σε χρονιά μεγάλης οικονομικής κρίσης. Το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώνεται.

Οι επαγγελματίες βρίσκονται μπροστά στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους. Ιδιαίτερα σοβαρά είναι τα προβλήματα για εκατοντάδες Κιμωλιάτες που ζουν στην Κίμωλο, στον Πειραιά, στην Αθήνα και αλλού.


Ο Δήμος Κιμώλου πρέπει, καταλαβαίνοντας αυτά τα δραματικά προβλήματα, να δημιουργήσει ευκαιρίες για ανάπτυξη στην Κίμωλο.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους παρουσιάζοντας τις προτάσεις της για την ανάπτυξη της Κιμώλου, ξεκινώντας σήμερα από το μεγάλο Χωροταξικό πρόβλημα και τις αδικίες που έχουν γίνει σε βάρος της Κιμώλου που πρέπει να διορθωθούν.

Τα μεγάλα εμπόδια για την ανάπτυξη του νησιού μας δεν διορθώνονται ούτε με την σπατάλη των χρημάτων της Κοινότητας σε άσκοπα έργα ημετέρων, ούτε με μεμονωμένα ρουσφέτια και μπαλώματα.


Οι προτάσεις μας είναι ανοικτές στον διάλογο με όλους για να διεκδικήσουμε σωστά αυτά που δικαιούμαστε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους Κιμωλιάτες να ζήσουν και να δημιουργήσουν στο νησί μας.

Image

Ο Αγγελέτος Κανάς

Α. Να διορθωθούν οι αδικίες σε βάρος της Κιμώλου

  • Τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του τότε υπουργού Αιγαίου κ. Σηφουνάκη οδήγησαν την Κίμωλο σε Χωροταξικό αδιέξοδο.
  • Στο όνομα δήθεν «της προστασίας του φυσικού κάλλους», ουσιαστικά στην Κίμωλο απαγορεύονται τα τουριστικά καταλύματα (δωμάτια-ξενοδοχεία) αφού για να κτιστούν, πρέπει να έχει κανείς 10 στρέμματα στις εκτός σχεδίου περιοχές.
  • Στα εκτός σχεδίου οικόπεδα μπορούμε να κτίσουμε σπίτι 150 τ.μ. εάν έχουμε 4 στρέμματα αντί 200 τ.μ. που ισχύουν στα υπόλοιπα νησιά.
  • Εάν έχουμε μεγαλύτερο οικόπεδο από τα 4 στρέμματα δεν έχουμε το επιπλέον +2% στον συντελεστή που ισχύει στα υπόλοιπα νησιά. Έτσι σε ένα οικόπεδο 8 στρεμμάτων κτίζουμε πάλι 150 τ.μ.!!!
  • Όλα τα οικόπεδα που βρίσκονται πάνω στους επαρχιακούς δρόμους δεν κτίζουν αν είναι κάτω από 4 στρέμματα. Ενώ στα άλλα νησιά κτίζουν όλα, κατά παρέκκλιση, σαν να είναι 4 στρέμματα.

Άρα, ανάπτυξη στο νησί μας δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν διορθωθούν άμεσα οι

αδικίες αυτές που έχουν γίνει σε βάρος της Κιμώλου.

Μόνο έτσι μπορεί να αναπτυχθεί ο Τουρισμός και να δημιουργήσουμε εισοδήματα για τους Κιμωλιάτες.

Β. Ένταξη νέων περιοχών στο σχέδιο
Η Ενωτική Πρωτοβουλία πιστεύει ότι με την εκλογή της σαν δημοτική αρχή θα αγωνιστεί για την δυνατότητα του Κιμωλιάτη να κτίσει το σπίτι ή την επιχείρηση του στο νησί μας.


Αυτό σημαίνει ένταξη νέων περιοχών στο σχέδιο, που είναι ώριμες να εναχθούν και δεν επηρεάζουν αρνητικά την αισθητική του νησιού μας.
Για να γίνει αυτό η Ενωτική Πρωτοβουλία δεσμεύεται να εφαρμόσει τις ήδη υπάρχουσες χωροταξικές μελέτες και να τις συμπληρώσει με νέες για την ένταξη των νέων περιοχών στο σχέδιο.

Προτείνουμε οι νέες περιοχές που θα ενταχθούν στο σχέδιο να είναι:


1. Η περιοχή από την Ψάθη έως το Άσυλο και κάτω από το Σχολείο.

2. Η περιοχή του Ξερόκαμπου.

3. Η περιοχή από την Χαρουπιά έως την Φανάρα.

4. Η περιοχή Μπονάτσα και Καλαμίτσι.

5. Η περιοχή από Καρρά έως και τον Άγιο Νικόλα.

6. Ο όρμος των Πρασσών που πληρεί πλέον τις προϋποθέσεις του οικισμού. Με τις νέες αυτές εντάξεις στο σχέδιο των πιο πάνω περιοχών θα δώσουμε νέα δυναμική στην ανάπτυξη του νησιού μας και στον κάθε Κιμιωλιάτη την δυνατότητα να επενδύσει στον τόπο του. Έτσι θα δώσουμε λύσεις για όλους και ευκαιρίες για νέα εισοδήματα. Έτσι θα βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να μείνουν και να ζήσουν στο νησί μας.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία
Ο επικεφαλής
Αγγελέτος Κανάς
 
Top