ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΛΑΛΟΣ:

«H ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Έπειτα από απαίτηση δεκάδων αναγνωστών μας , αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε για το ποιον θεωρούμε επικρατέστερο ώστε να ηγηθεί της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, στον ενοποιημένο δήμο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, εν όψει των δημοτικών εκλογών του Νοέμβριου. Η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας «ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ», αποφάσισε να καλύψει με ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ το θέμα αυτό.

Είναι γεγονός ότι το ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ και η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ αποτελούν πια ένα νέο και ισχυρό ενοποιημένο δήμο.

Όλοι , άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο έχουμε διαβάσει στον τοπικό τύπο της πόλης μας για την «μάχη» που δίνουν τα στελέχη του κινήματος, για το ποιος είναι πιο κατάλληλος να ηγηθεί στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την νίκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Θεωρούμε ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να αναδειχτεί από το Κερατσίνι, χωρίς να αμφισβητούμε την αξία των στελεχών που προέρχονται από την Δραπετσώνα, διότι το Κερατσίνι αποτελεί πληθυσμιακά το 80% του νέου Δήμου.

Θα μπορούσε κανείς να γράψει δεκάδες σελίδες αναπτύσσοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε υποψηφιότητας, μεταξύ των στελεχών του κινήματος που επιθυμούν να ηγηθούν της παράταξης του ΠΑΣΟΚ. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό…

Πεποίθηση μας είναι ότι πρέπει να επιλεγεί ο υποψήφιος που μπορεί να συσπειρώσει τις περισσότερες δυνάμεις και να οδηγήσει την παράταξη στην Νίκη, κάτι το οποίο είναι και το ζητούμενο του ΠΑΣΟΚ στο νέο Δήμο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.

Σε αυτό τον τομέα η μοναδική υποψηφιότητα που εγγυάται την μεγίστη δυνατή συσπείρωση και την Νίκη, είναι η υποψηφιότητα του ικανοτάτου στελέχους του κινήματος ,πρώην βουλευτή και νυν δημοτικού συμβούλου, Κανέλλου Λάλου.

Αντικειμενικά ο Κανέλλος Λάλος σήκωσε στις πλάτες του όλο το βάρος της Αντιπολίτευσης στον νυν δήμαρχο , Φώτη Μελά την τελευταία τριετία, με δεδομένη την χαλαρή παρουσία του Χρηστού Σαλάλε. Η παρουσία του Κανέλλου Λάλου στις εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα της πόλης, είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Η γνώση, η εμπειρία και η καθολική του αποδοχή από τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κινήματος αποτελούν τα όπλα του για την κατάκτηση της Νίκης στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Αποδεκτός από τα στελέχη του κινήματος

Ο Κανέλος Λάλος έχει άρρηκτες σχέσεις και με τους τρεις εκλεγμένους βουλευτές του κινήματος στην Β΄ Πειραιά κ.κ. Νιώτη Γρήγορη, Λιντζέρη Δημήτρη και Διαμαντίδη Γιάννη και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι και οι τρεις βλέπουν με θετικό τρόπο την υποψηφιότητα του Κανέλλου Λάλου. Επιπλέον την υποψηφιότητα του την στηρίζουν και αρκετά στελέχη του κινήματος σε συντονιστικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο.

Φιλική και η Δραπετσώνα

Ο Καννέλος Λάλος έχει εξασφαλίσει ήδη την στήριξη της υποψηφιότητας του, από τους πρώην Δημάρχους Δραπετσώνας κ.κ. Χρονόπουλο Κ. και Αραβιάδη Γ. και επιπλέον δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι, έχουν ταχτεί υπέρ της υποψηφιότητας του, τα έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως οι κ.κ. Μαυροφιδόπουλος Α. και Κωνσταντινίδης Δ. Επίσης σημαντική παράμετρος είναι και η στενή και μακροχρόνια φιλία του Καννέλου Λάλου με τον νυν Δήμαρχο της πόλης κ. Χρυσό Α., με τον οποίο υπήρξε συμμαθητής από το δημοτικό. Άλλωστε ο Καννέλος Λάλος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στους απλούς ψηφοφόρους της Δραπετσώνας. Ας μην ξεχνάμε ότι στους δήμους ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ εκλεγόταν πρώτος βουλευτής σε σταυρούς..

Στήριξη από την πλειοψηφία των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Κερατσίνι

Στο Κερατσίνι έχουν ταχτεί υπέρ της υποψηφιότητας του Καννέλου Λάλου δεκαπέντε νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, που διατέλεσαν στο δημοτικό συμβούλιο της τελευταίας τετραετίας του κ. Δημήτρη Σαραφόγλου. Την υποψηφιότητα του την στηρίζει και το ιστορικό στέλεχος του κινήματος, ο Χρήστος Φωτίου. Επίσης μέσα σε αυτό το πλαίσιο των διεργασιών στα θετικά της υποψηφιότητας του Καννέλου Λάλου είναι ότι και ο πρώην Δήμαρχος κ . Γιώργος Χάσκας δεν έχει εκδηλωθεί αρνητικά στην πιθανή επιλογή του Καννέλου Λάλου.

Συνοψίζοντας, καταλήγουμε ότι στο πρόσωπο του Καννέλου Λάλου, βλέπουμε την υποψηφιότητα που μπορεί να οδηγήσει στην Νίκη την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, στις δημοτικές εκλογές του 2010.

 
Top