Γαλλική Επανάσταση του 1789 συνέβη για τους παρακάτω λόγους
1) Μη ορθολογικό κράτος με άπειρους άχρηστους δημόσιους μηχανισμούς και απαρχαιωμένους οργανισμούς φοροσυλλογής- Υπερχρεωμένο Γαλλικό κράτος εξαιτίας των συνεχων πολέμων της Γαλλίας με την Αγγλία
2) Η διαρκής επιθυμία της Τρίτης Τάξης (Αστοί, Αγρότες, Εργάτες) να ....

λαμβάνει μέρος την άσκηση πολιτικής που μέχρι εκείνη την εποχή μόνο η Δεύτερη και η Πρώτη τάξη είχαν δικαίωμα να κάνουν.
3) Το ρεύμα του Διαφωτισμού και όλων των προσώπων που το δόξασαν (Μοντεσκιέ, Λοκ, Ρουσσώ, Βολταίρος, Άνταμ Σμιθ)
4) Η επίγνωση του πλούτου που υπήρχε στη Γαλλία και η οργή προς το σύστημα που δεν άφηνε όλες τις τάξεις να τον καρπωθούν
Μήπως βλέπετε κάποιες ομοιότητες; Ας προσαρμόσουμε τα παραπάνω στην ελληνική πραγματικότητα παίρνοντας ως αφετηρία μια υπόθεση:
ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (π.χ στο έτος 2030) και διαβάζουμε πως ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση του 2011- 2012 στα εγγόνια μας.

Τα αίτια ήταν
1) Μη ορθολογικό κράτος με άπειρους και άχρηστους δημόσιους και μη οργανισμούς καθώς και ένα άστατο συνεχώς εναλλασσόμενο φορολογικό σύστημα- Υπερχρεωμένο Ελληνκό κράτος εξαιτίας της ανόδου μιας τάξης Νεόπλουτων που αρνούταν πεισματικά να φορολογηθεί
2) Η επιθυμία όλων των μη- προνομιούχων τάξεων να λαμβάνουν μέρος στην ουσιαστική και όχι την εμμεση άσκηση πολιτικής, κάτι που μέχρι τότε μόνο οι εκελγμένοι βουλευτές είχαν δικαίωμα να κάνουν.

3) Το ρεύμα του νεο- Εθνικισμού, ένα ρεύμα που ξεκίνησε στις αρχές του 2008 όταν έγινε προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αδυνατούσε να εξασφαλίσει την εθνική και οικονομική κυριαρχία των κρατών- μελών της. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα εθνικισμού με γενικό αίτημα την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας του κάθε κράτους.
4) Η επίγνωση του πλούτου που υπήρχε στην Ελλάδα και η οργή προς το σύστημα που δεν άφηνε όλες τις τάξεις να τον καρπωθούν.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ
Μοντεσκιέ: Ο άνθρωπος που ουσιαστικά έδωσε τα φώτα για την ίδρυση του πρώτου είδους κράτους. Παρατήρησε πως ο άνθρωπος εκ φύσεώς του κοιτάει το προσωπικό του συμφέρον και έτσι τείνει να καταλαμβάνει ολη την εξουσία που μπορεί.


Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα ο Μοντεσκιέ πρότεινε τη ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
Όταν η μια από τις 3 "πατάει" και επηρεάζει τις άλλες 2 για λογαριασμό της δεν υπάρχει ελευθερία.

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Σε πρόσφατο δημοσίευμα μέλος του Αρείου Παγου δηλώνει πως οι κομματικοί μηχανισμοί (εκτελεστική εξουσία) έχουν εισχωρήσει πλήρως στη δικαστική άσκηση εξουσίας
Επίσης η Ελληνική Δημοκρατία έχει συγχωνεύσει την Νομοθετική και την Εκτελεστική εξουσία. Άρα η Εκτελεστική εξουσία τελικώς πατάει και τις 2 αδελφές της.

Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
ksipnistere.blogspot
 
Top