ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

« Ο Καλλικράτης έρχεται προς ψήφιση εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η οικονομική κρίση αποτελεί τροχοπέδη για την υλοποίησή του.

Η δική μου πεποίθηση λέει ότι αντιθέτως μπορεί να αποτελέσει μία από τις σοβαρές συνιστώσες της διεξόδου από αυτή. Πεποίθηση μου είναι ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ συνιστά ζωτική ανάγκη για την ανάπτυξη και ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Στοχεύει στην αναζωογόνηση της αυτοδιοίκησης και στη δημιουργία προϋποθέσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών»,

αυτά τόνισε στην ομιλία του για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών , ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης.

Ο κ. Λιντζέρης υπογράμμισε ότι η συνένωση δεν είναι μια απλή διοικητική πράξη αλλά μία μεγάλη ευκαιρία να καταστούν ανταγωνιστικοί οι δήμοι της χώρας. Να δοθεί αναπτυξιακή ανάσα στη διοίκηση , την αυτοδιοίκηση, την οικονομία , τους θεσμούς. Δεν παρέλειψε βέβαια να καλέσει τον Υπουργό να είναι δεκτικός στις προτάσεις που κατατίθενται από τους συναδέλφους, ενώνοντας έτσι τη φωνή του με αυτή του Προέδρου της Βουλής.

Τέλος, αναφορικά με το άρθρο 16 του εν λόγω νομοσχεδίου κάλεσε τον Υπουργό

να το διαφοροποιήσει καθώς κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση του πνεύματος του συνταγματικού νομοθέτη , ο οποίος κατήργησε το απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών στην αναθεώρηση του 2008.

« Το αξίωμα του Δημάρχου δε μπορεί να μετατρέπεται σε επάγγελμα. Αν αυτό συμβεί , οι Δήμαρχοι θα μετατραπούν σε κατηγορία επαγγελματιών όπου ελλοχεύει

ο κίνδυνος να οδηγήσει σε εμπορευματοποίηση της σχέσης τους με τον πολίτη», ανέφερε ο Βουλευτής εκτιμώντας πως η διάταξη αυτή θα φαλκιδεύσει στην εφαρμογή του τη σημαντική διοικητική μεταρρύθμιση .

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

 
Top