Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Εκλεγήκατε από το λαό για να κυβερνήσετε με το λαό και για το λαό! Εκλεγήκατε για να φέρετε Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία και να πράξετε με Πολιτική Αρετή! Και αντί για όλα αυτά τι μας δίνετε; Φόρους, ακρίβεια, φτώχεια και κατάθλιψη...
Και κάποιοι από εμάς είπαμε, ας κάνουμε την απαραίτητη θυσία αρκεί να συνοδευτεί από ανάπτυξη και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Και κάποιοι από εμάς είπαμε, να κάνουμε υπομονή αν και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί από καιρό! Και όλα αυτά, γιατί απλώς θέλαμε (και θέλουμε να πιστεύουμε) ότι η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε σε συμπληγάδες που δεν επέλεξε η ίδια. Όμως, τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση αυτή φαίνεται να στρέφεται κατά του λαού της και κατά του ίδιου του κόμματός της! Δεν ξέρω ποια αλαζονεία είναι αυτή που κινεί κάποιους να φέρονται ως πρίγκιπες και γαλαζοαίματοι στο όνομα του σοσιαλισμού, αλλά ξέρω ότι η οργανωμένη αριστερή βάση του ΠΑΣΟΚ είναι ένα καζάνι που βράζει και θα τους παρασύρει όλους, βουλευτάδες και υπουργάρες, σαν ξεσπάσει!
Να αναφερθώ στον Θεόδωρο Πάγκαλο, που δεν ντράπηκε να δηλώσει στην εφημερίδα REAL news (14 Μαρτίου 2010, σελίδα 9), ότι "ο Μανώλης Γλέζος επετέθη εναντίον των ευζώνων"! Επειδή ήμουν εκεί, μπροστά στο γεγονός, διαψεύδω τον πληθωρικό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχαν εύζωνοι όταν ψεκάστηκε ο Μανώλης Γλέζος, είχαν απομακρυνθεί τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν. Προφανώς ο Θόδωρος Πάγκαλος φαντάστηκε την επίθεση του Μανώλη Γλέζου, όπως φαντάστηκε κάποτε ότι την ελληνική σημαία στα Ίμια την... πήρε ο αέρας!
Να συνεχίσω με τις άλλες απαράδεκτες δηλώσεις του ίδιου, που εμμέσως πλην σαφώς απειλεί με διαγραφές και προτρέπει σε αποχωρήσεις όσους "διαφωνούν" με την κυβερνητική πολιτική; Ότι αποκάλεσε "ηλίθιους" τους συντρόφους της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης επειδή είχαν άλλη άποψη για το μεταναστευτικό; Και, στην τελική, ποιο είναι αυτό το δημοκρατικό κόμμα που δεν αντέχει την άλλη άποψη και τη... διαγράφει, τη διώκει, τη συκοφαντεί; Μήπως ζούμε σε χούντα, σε σταλινισμό, σε ολοκληρωτικό καθεστώς;
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα τα blogs γράφουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να φέρει ειδικές δυνάμεις καταστολής μισθοφόρων αλλοδαπών μπάτσων για να πατάξει τις διαδηλώσεις του λαού, ότι θα βγάλει στους δρόμους πυροσβεστικά να χτυπάνε με νερό τους διαδηλωτές!
Και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν αυτή η κυβέρνηση φοβάται το λαό και το ίδιο της το κόμμα. Γιατί άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω και θλίβομαι... Εύχομαι σύντομα η σύνεση και η λογική να επικρατήσουν, διότι η φωτιά δεν έσβησε με λάδι ποτέ!
 
Top