Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειακού Σύμβουλού Πειραιά, Λεωνίδα Μανωλάκου στο pireasnews.gr. Τι λέει μεταξύ άλλων για την υποψηφιότητά του, για τον Νίκο Χαρδαλιά  και για τα μεγάλα προβλήματα του Πειραιά και τις λύσεις τους.

– Κύριε Μανωλάκο, είστε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ και τον Νίκο Χαρδαλιά. Γιατί τώρα και γιατί με τον Νίκο Χαρδαλιά;

Απάντηση

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το ενδιαφέρον και η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν ξεκινάει τώρα. Πάντα με ενδιέφερε ο τόπος μου και κυρίως οι άνθρωποι του. Όσο ήμουν στην ενεργό υπηρεσία στο Λιμενικό Σώμα, αυτό εκφραζόταν κατά κύριο λόγο σε διαπροσωπικό επίπεδο, προσπαθώντας να αποτελώ φάρο χρηστής και έντιμης διοίκησης για τους διοικούμενους συμπολίτες μου, στήριγμα και καταφύγιο για τους συναδέλφους μου, «ανοιχτή» αγκαλιά για όποιον είχε ανάγκη. Αργότερα και μετά την αποστρατεία μου, υπήρξαν πολλές στιγμές που σκέφτηκα να πολιτευτώ για να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά τελικά για διαφόρους λόγους δεν πήρα αυτή την απόφαση. Βέβαια, στον Πειραιά, όλοι γνωρίζουν ότι από το 2019, οπότε εκλέχτηκε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο αδελφός μου ο Νίκος, ήμουν διευθυντής στο πολιτικό του γραφείο, με αποτέλεσμα η ενασχόληση μου με τα κοινά και τα προβλήματα των Πειραιωτών να είναι έντονη και επί καθημερινής βάσεως τα τέσσερα αυτά χρόνια.  Συνεπώς η υποψηφιότητα μου στην Περιφέρεια, θα έλεγα ότι ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, συνέχεια και επιστέγασμα της πολιτικής μου δράσης όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ότι αφορά τον Νίκο Χαρδαλιά, δεν είναι μόνο ότι αποτελεί την επίσημη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ότι δηλαδή υποστηρίζεται από το κόμμα στο οποίο ανήκω και δραστηριοποιούμαι, αλλά κυρίως ότι είναι ένας πολύ έμπειρος τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και στην κεντρική σκηνή πολιτικός, ο οποίος εμπνέει τους συνεργάτες του, να αγωνιστούν μαζί του, για να πάει η Αττική μπροστά, όπως είναι το σύνθημα του συνδυασμού μας.

Για τους λόγους αυτούς τάχτηκα στο πλευρό του σε αυτήν τη νέα προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και με πολλή δουλειά από όλους μας θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

-Δώστε μας τις προτεραιότητες σας για την Αττική , στην περίπτωση που εκλεγείτε

Απάντηση

Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, είναι η πρώτη και η ύψιστη προτεραιότητα όλων μας.

Προστασία της περιουσίας και της ζωής των πολιτών με αντιπλημμυρικά έργα. Αντιπυρική προστασία, προκειμένου να μη χαθούν και οι λίγοι πλέον πράσινοι πνεύμονες στην Αττική. Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθόσον η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη σύγχρονη απειλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο Νικος Χαρδαλιάς, σκοπεύει να οργανώσει τη λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου και επαρκώς στελεχωμένου Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας.

Από εκεί και πέρα, η οργανωτική ανασυγκρότηση, με σκοπό την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών αγκυλώσεων  και την επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών, είναι μια διαρκής πρόκληση όχι μόνον για τις  περιφερειακές αρχές αλλά για όλους όσους ασχολούνται με την διοίκηση του τόπου μας.

Η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη είναι πάντα το ζητούμενο, και σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε.

-Που εντοπίζετε τα μεγάλα προβλήματα του Πειραιά και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να δρομολογηθούν λύσεις;

 Απάντηση

Ο Πειραιάς, έχει σίγουρα κάνει μεγάλα βήματα προόδου και τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Είναι όμως βέβαιο ότι απαιτείται στενότερη συνεργασία των Δήμων της περιφέρειας και της κεντρικής κυβέρνησης, συναντίληψη με τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο και βούληση για βαθιές τομές.

Πιστεύω ότι και οι πόροι υπάρχουν και μπορούν να διατεθούν και ικανό και επεξεργασμένο σχέδιο υφίσταται για να προχωρήσει με ταχύτητα ο Πειραιάς στην κατεύθυνση αυτή.

Η πολύχρονη κρίση, η πανδημία και ο ρωσοουκρανικός πόλεμος έχουν δράσει ανασταλτικά στην ευόδωση των προσπαθειών ανάπτυξης, καθυστερώντας την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Ειδικότερα για τον Πειραιά, εκτός από αυτά που ανέφερα για την Περιφέρεια Αττικής εν γένει και τα οποία ισχύουν και για τους δήμους της Α’ και Β΄ Πειραιά, θέματα όπως η έλλειψη χώρων πρασίνου, ελεύθερων χώρων και χώρων άθλησης, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και η δημιουργία μηχανισμών παρακολούθησης, η ενίσχυση του συστήματος υγείας και η προτεραιοποίηση  της τουριστικής αναπτυξιακής κατεύθυνσης στον Δήμο Πειραιά, είναι ζητήματα που σε περίπτωση εκλογής μου θα προτάξω, εκκινώντας όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται στην νέα περιφερειακή αρχή.

Σχετικά, με το πως θα επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, σκληρή δουλειά, κάτω τα κεφάλια, οργάνωση, αγαστή συνεργασία περιφερειακών, δημοτικών αρχών και της κεντρικής κυβέρνησης, υπομονή, επιμονή και διαρκής πίεση και προσπάθεια.

Ο πολίτης πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητα όλων μας. Η διευκόλυνση της ζωής του, η ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος όπου ζει και δημιουργεί. Με γνώμονά μας την αγάπη, αγάπη για τον συνάνθρωπο μας, αγάπη και προστασία των ζώων, για τα οποία πιστεύω ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κάνει πάρα πολλά, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα, με διαρκείς παρεμβάσεις και σε  αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια, για την προστασία του ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος.

 Κριτήριο προτεραιότητας για τα παραπάνω ως και για κάθε απόφαση και συμπεριφορά είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ότι γίνεται πρέπει να έχει σαν σκοπό την ασφάλεια του  και την βελτίωση  του βιοτικού του επιπέδου! 

Αυτό θα το επιτύχουμε όταν έχουμε καθαρή σκέψη χωρίς ακρότητες οι οποίες παραμορφώνουν την πραγματικότητα και οδηγούμαστε σε λάθος  εκτιμήσεις !

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το καλύτερο  για την καλυτέρευση της καθημερινότητας του απλού πολίτη .

Η διοίκηση δεν είναι μεγάλες ιδέες  ή λόγια του αέρα αλλά η δύναμη του να κάνεις μικρά μικρά πράγματα, που στην πρόσθεση και την σώρευσή τους, έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη αφού συμβάλουν όλα μαζί στην εντυπωσιακή βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας!

Ζητώ στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές την ψήφο, την αγάπη και τη στήριξή σας!!!

#ΑΤΤΙΚΗ_ΜΠΡΟΣΤΑ



 
Top