Πύρινη «κόλαση» στο Λουτράκι με σπίτια και αυτοκίνητα να καίγονται στον Άγιο Χαράλαμπο Κορινθίας, όπου η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για δεύτερο συνεχές 24ωρο να ελέγξουν το μέτωπο.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι εστίες της φωτιάς παίρνουν εκ νέου διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απειλούν κατοικημένες περιοχές, τόσο στον Άγιο Χαράλαμπο, όσο και στο Πανόραμα, με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, είχε γίνει εισήγηση για προληπτική εκκένωση των εν λόγω οικισμών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Χαρίλαου Βυτινιώτη, η φωτιά στο Λουτράκι πλησιάζει στα διυλιστήρια της Motor Oil, προκαλώντας, όπως είναι φυσικό, έντονη ανησυχία. Το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που, αν κατέβει εκεί, θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

«Τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους», σημείωσε, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως «οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι τέσσερα ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει “χώρος” για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα».

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η κατάσταση με την εξέλιξη της φωτιάς θα μπορούσα να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη και απειλεί τις κατοικημένες περιοχές, του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος, ενώ το μέτωπο έχει ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου».

Πριν από λίγη ώρα, εξάλλου, ανακοινώθηκε πως ολόκληρος ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων τίθεται από σήμερα Τρίτη 18/7 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες.

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη 18.07.2023 και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά. Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (Αρ. Πρ. Α2359/18.07.2023 με ΑΔΑ:9ΣΖΥ46ΝΠΙΘ-3ΞΖ), αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17.07.2023 στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.
Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανάρτηση του δήμου.
 
Top