Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Reuters, ο Γκέιτς δήλωσε ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο διαδίκτυο και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο ίσως βρήκαν εν μέρει απήχηση λόγω «του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».
«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ. Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες» σχολίασε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για κάτι που του προκαλεί μεγάλη εντύπωση. «Ελπίζω να ξεθυμάνει (το φαινόμενο)» υπογράμμισε.
«Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Γκέιτς.
«Ειλικρινά, πρέπει να εκπαιδευτούμε πάνω σε αυτό, ώστε να κατανοήσουμε πώς προέκυψε η αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων και πως θα μπορούσαμε να την περιορίσουμε» πρόσθεσε.
Με λίγα λόγια για τον «φιλάνθρωπο» κ.Γκέιτς οι συμπεριφορές των ανθρώπων που στρέφονται εναντίον εκείνου και των πολιτικών που θέλει να επιβάλλει (lockdown, πιστοποιητικών εμβολιασμού κτλπ) θέλουν «περιορισμό» και ρύθμιση συμπεριφοράς. Με ποιον τρόπο όμως;
Παράλληλα, ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Φράνσις Κόλινς, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους και υπέροχους ανθρώπους».
Όπως είπε, ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν (σσ. τι έκπληξη).
«Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν, για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση» σχολίασε και δήλωσε ικανοποίηση που οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Ο δρ. Φάουτσι δεν θα καταπιέζεται πλέον», επεσήμανε.
πηγη
.
.