Μέχρι κι ο Σρόιτερ δεν μπορούσε να συγκρατηθεί κι έβαζε τα γέλια με αυτά που ακουγε σε κάποιες στιγμές της συνέντευξης ("Αυτοψία"-ΑLPHA).
Ο Χαρδαλιάς από την άλλη, έμπηξε τα κλάματα (αρχισε να τρέμει η φωνή, χωρίς να μπορεί να ελέγξει την συγκινηση του). Το τοπίο, στους πρόποδες του Υμηττού, με πιάτο ολόκληρη την Αθήνα, ιδανικό.
Ο "κακός" προσπάθησε να παίξει τον ρόλο του "καλού", του ανθρώπου που πήρε ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες του, που...
δέχτηκε σκληρή κριτική (αποδέκτες της οποίας ήταν η μάνα του και δικοί του άνθρωποι), αλλά ήταν υποχρεωμένος να τα ακούει όλα και να προχωράει μπροστά.
Βεβαίως, δεν παρέλειψε να πλέξει για πολλοστή φορά το εγκώμιο του αρχηγού του, Κυριάκου Μητσοτάκη ("είναι ενας πραγματικός ηγέτης").
Για τον ίδιο: «Προσπαθώ να είμαι ευθύς, με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνώ στην καθημερινότητά μου, έτσι με τον ίδιο τρόπο επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου. Υπάρχει η ανάγκη να πω την αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα. Το θέμα δεν είναι το αυστηρό ύφος αλλά αν αυτά που λέμε έχουν φέρει αποτελέσματα»
Για τα μέτρα: «Η αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνει βήμα βήμα. Θα γίνει σε δυο φάσεις. Η πρώτη αφορά στα μέτρα που θα τρέξουν τον Μάϊο και η δεύτερη που θα τρέξουν τον Ιούνιο. Αξία για όλους μας έχει η ανθρώπινη ζωή και η διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας» θα τονίσει ο υφυπουργός. Παράλληλα μίλησε και για την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά ο χρόνος για αυτή θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα βρεθεί εμβόλιο. «Θα πάμε βήμα βήμα προς μια νέα κανονικότητα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Θέλει 12 με 18 μήνες, ίσως και νωρίτερα. Όλοι μας θα πρέπει να κρατήσουμε ξεκάθαρους κανόνες υγιεινής. Η ζωή μας θα αλλάξει γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την επόμενη ημέρα, όπου θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας».
Για τον Μητσοτάκη: «Είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Φάνηκε και στη διαχείριση του Έβρου και σε αυτή της πανδημίας. Ζητάει τη γνώμη όλων και ενημερώνεται για τα πάντα. Από την αρχή προτεραιότητά του ήταν η δημόσια υγεία». Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα πολύ γρήγορα, ενώ έδωσε τα εύσημα στους πολίτες οι οποίοι επέδειξαν ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. «Ο κόσμος λειτούργησε με εκπληκτική πειθαρχία που αναγνωρίζεται ως παράδειγμα από όλη την ανθρωπότητα. Η αστυνομία δεν ήταν εκεί έξω για να κυνηγήσει, ήταν για τους λίγους, ανεύθυνυς που στο όριο της κοινωνικής αναισθησίας μέσα από τη στάση τους υπονόμευαν την προσπάθεια που γινόταν».
Για τις οικονομικές επιπτώσεις από το lockdown: «Ανακοινώνω μέτρα που αποδείχθηκε ότι έπρεπε να παρθούν. Πέρα από τους οικονομικούς δείκτες δεν θέλαμε να έχουμε δείκτες νεκρών. Προφανώς η επόμενη ημέρα είναι μια δύσκολη μέρα. Ήδη στην κυβέρνηση έχει ξεκινήσει η συζήτηση με το λεγόμενο recover plan. Προφανής ο δρόμος είναι μακρύς με δύσκολες αποφάσεις. Νομίζω όμως πως με την εργατικότητα του διαθέτουμε σαν λαός, αλλά και με το σχέδιο της κυβέρνησης όλα θα πάνε καλά. Σε λίγους μήνες όλο αυτό θα είναι ένας εφιάλτης που ο καθένας από την πλευρά του θα προσπαθήσει να αφήσει πισω, σαν μια ανάμνηση που ήρθε όμως να μας διδάξει κάποια πράγματα».
Για το κλείσιμο των εκκλησιών: «Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που η πίστη και η εκκλησία ήταν βασική καταβολή μας. Είμαι βαθιά θρησκευόμενος. Απέναντί μου είναι όσοι πιστέυουν ότι είναι πιο πιστοί από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο, αλλά και τον κόσμο που πιστεύοντας βαθιά έμεινε στο σπίτι του. Υπήρχαν οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και οι νόμοι του κράτους. Υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία και έπρεπε να παρθεί και αυτό το μέτρο. Όταν βλέπω ανθρώπους που παραβιάζουν τα μέτρα στεναχωριέμαι. Το ζήτημα είναι ότι κάτι που ισχύει για όλους τους Έλληνες πρέπει να τηρείται απ’όλους τους Έλληνες. Διότι αφορά την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».
Για τον καθηγητή Τσιόδρα: «Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας αληθινός άνθρωπος. Είναι αυτός που βλέπετε, ο κύριος καθηγητής. Μοναδικός και εξαιρετικά συναισθηματικός. Έχουμε βρει τη χημεία μας και μαζί σχεδιάζουμε πολλά ζητήματα. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση, αλλά και τη σοβαρότητα του λαού που αποδέχτηκε τα μέτρα».