Πώς οι μικρές πρωινές ρουτίνες θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σου

Υπάρχουν πολλοί που τη βρίσκουν να ξυπνάνε πρωί, να πηγαίνουν για τρέξιμο, να τρώνε πρωινό και να έχουν όλη τη μέρα μπροστά τους πριν ξεκινήσουν για το γραφείο. Υπάρχουν και οι υπόλοιποι. Που βολεύονται με άλλες τεχνικές για να ξεκινούν δυνατά την ημέρα τους. Γιατί, αν έχεις πρόγραμμα μπορείς να χορτάσεις ύπνο και όταν σηκωθείς να κάνεις κάποια πραγματάκια, που θα δεις να σου αλλάζουν τη ζωή προς το καλύτερο.

Όπως αυτές τις μικρές κινήσεις, που θα δεις παρακάτω από χρήστες του Quora, παίρνουν το πολύ πέντε λεπτά και αν σου γίνουν συνήθεια θα βελτιώσεις την καθημερινότητά σου και θα γίνεις πιο παραγωγικός.
Πάρε 3 βαθιές ανάσες

Παίρνοντας βαθιές αναπνοές με το που ξυπνάς ενεργοποιείς το αναπνευστικό σου σύστημα.


Στρώσε το κρεβάτι σου

Δεν είναι καλύτερα όταν γυρίσεις κουρασμένος απ' τη δουλειά και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μετά το μπάνιο να είναι το κρεβάτι σου, να το βρεις έτοιμο; Εξάλλου, όπως το θέτει στο βιβλίο του "The Power of Habit" ο δημοσιογράφος Charles Duhigg το να στρώνεις το κρεβάτι σου μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Κι αυτό γιατί είναι μια συνήθεια – κλειδί που σε βοηθά να υιοθετήσεις κι άλλες καλές συνήθειες.


Κάνε διαλογισμό

Η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο διαλογισμός έχει άπειρα οφέλη, απ' τη διαχείριση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων μέχρι την ενίσχυση της μνήμης και του ανοσοποιητικού συστήματος. Δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να κάτσεις για ώρες. Σύμφωνα με τη χρήστρια του Quora Ariel Banayan «αν κάτσεις έστω 5 λεπτά να αποτραβηχτείς απ' τις σκέψεις που σε τρώνε, θα δεις εμφανή διαφορά στη μέρα σου».


Γράψε όλα όσα σε κάνουν ευγνώμονα

Συνηθισμένη πρακτική που προτείνεται απ' τους ψυχολόγους του λεγόμενου κινήματος θετικής ψυχολογίας. Αν και αυτοί θα σου πουν να γράφεις κάθε βράδυ εκείνα τα πράγματα, όχι απαραίτητα υλικά, που σε κάνουν να είσαι ευγνώμων, η Nela Canovic προτείνει στους άλλους χρήστες του Quora να το κάνουν το πρωί. «Για παράδειγμα μπορείς να εκφράσεις ευγνωμοσύνη για τους φίλους και την οικογένεια που έχεις», αναφέρει.


Κάνε γυμναστική

Η έρευνα λέει ότι η γυμναστική προτού φας πρωινό θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Επειδή όμως δεν έχουν όλοι χρόνο το πρωί για μια ώρα προπόνηση, ο Minh Killy Le προτείνει έστω 5 λεπτά. Αγαπημένη του είναι η σανίδα, που πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλο το σώμα και ειδικά στους κοιλιακούς.


Βάλε μουσικήΟ χρήστης Elias Edgren έχει βάλει στο ξυπνητήρι το "Don't Stop Me Now" των Queen. Δοκίμασε να βάζεις και εσύ κάθε πρωί το αγαπημένο σου τραγούδι την ώρα που ετοιμάζεσαι και ίσως αποκτήσεις καλύτερη διάθεση.


Σκέψου κάτι που θα μπορούσε να σου φτιάξει τη μέρα

Η Canovic προτείνει ακόμη να γράφεις κάθε πρωί μια πρόταση για κάτι που αν συνέβαινε θα σε έκανε πολύ χαρούμενο. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να πας για ύπνο πριν τα μεσάνυχτα ή να περάσεις μια ώρα με την αγαπημένη σου.


Πιες ζεστό νερό με λίγο λεμόνι

Αυτή είναι η συμβουλή μιας άλλης χρήστριας του Quora, της Kelin Doan που το κάνει κάθε πρωί. Σύμφωνα με την κλινική Cleveland το νερό με φρέσκο λεμόνι έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, βοηθώντας στην πέψη ενώ παράλληλα περιέχει βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό.


Θέσε προτεραιότητες

Όπως συμβουλεύει ο ψυχολόγος Travis Bradberry η λίστα με τις προτεραιότητες θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου. Το προτείνουν και πολλοί ειδικοί παραγωγικότητας.


Μην κοιτάς το τηλέφωνο

Όσο κι αν σου ακούγεται αδύνατο αυτό, αφού είναι ίσως το πρώτο πράγμα που κάνουμε οι περισσότεροι με το που ανοίξουμε τα μάτια μας, ο Matt Sandrini αναφέρει ότι κάτι τέτοιο σε κάνει να ξεκινάς τη μέρα σου προτού κάνεις τα δικά σου, αφού ασχολείσαι με τα mail άλλων. Συμβουλή της συγγραφέα Julie Morgenstern είναι να το αφήσεις για τουλάχιστον μια ώρα αφότου ξυπνήσεις

 
Top