Πολλές φορές, ακούμε ένα συγκεκριμένο πράγμα από μερικά διαφορετικά άτομα και αυτόματα θεωρούμε ότι είναι και η αλήθεια επειδή ακριβώς το πιστεύουν πολλοί. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περίπτωση με τις αλλεργίες! Κάθε χρόνο γύρω στο Μάρτιο, οι αλλεργίες που ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο βρίσκονται στα πολύ high τους με αποτέλεσμα να μην μπορείς ούτε να σταθείς. Αρκετά πράγματα που ξέραμε μέχρι τώρα για τις αλλεργίες τελικά αποδεικνύονται μύθοι, ξέρεις για ποιά πρόκειται;

Νόμιζες, λοιπόν, ότι ...



1. Οι αλλεργίες είναι ψυχοσωματικές. Δημιουργούνται με τη βοήθεια του περιβάλλοντος (άτιμη γύρη) και δεν έχουν να κάνουν καθόλου με τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή οτιδήποτε άλλο βιώνεις. Το στρες σου ίσως να μπορεί να τις χειροτερέψει, αλλά μέχρι εκεί.



2. Τα φρέσκα και οργανικά προϊόντα δεν προκαλούν αλλεργίες. Για την ακρίβεια, μερικά από τα προϊόντα που προκαλούν αλλεργίες είναι εντελώς φυσικά και μη επεξεργασμένα, όπως για παράδειγμα τα αβγά. Το θέμα δεν είναι κατά πόσο είναι φυσικά, αλλά ποιά μπορεί να είναι αυτή η ουσία που θα διεγείρει την αλλεργία σου.



3. Όταν έχεις αλλεργία μ' ένα ζώο, έχεις αλλεργία στο τρίχωμα του. Η αλλεργία σου προκαλείται από ουσία που βρίσκεται στο δέρμα τους και όχι τόσο στο τρίχωμα τους.



4. Ο διαλογισμός μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της αλλεργίας. Όπως είπαμε και πριν, το στρες είναι αυτός ο παράγοντας που μπορεί να κάνει τα συμπτώματα της αλλεργίας πολύ πιο έντονα. Αν θέλεις να γλιτώσεις την έξαρση της αλλεργίας σου, ευκαιρία να ασχοληθείς με το στρες σου και να το καταπολεμήσεις όπως μπορείς. Προτείνω καλό ύπνο, άσκηση και σωστή διατροφή.



5. Οι αλλεργίες δεν εμφανίζονται σε πιο μεγάλες ηλικίες. Δεν εμφάνισες καμία αλλεργία μέχρι τα 20 σου και νόμιζες ότι τη γλίτωσες; Σόρρυ που στο χαλάω, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορεί να σου εκδηλωθεί σε όποια φάση τύχει, ακόμη κι αν απλά άλλαξες περιβάλλον - ένα ερέθισμα μονάχα αρκεί!



6. Αν μείνεις στο κρεβάτι όλη μέρα, θα σου περάσει. Ίσα ίσα που θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Χρειάζεσαι καθαρό αέρα και φυσικά καθαρό σπίτι/γραφείο.



7. Μέρη χωρίς υγρασία είναι ό,τι πρέπει για σένα που έχεις αλλεργίες. Δεν ισχύει! Οι αλλεργίες σου θα εμφανιστούν όπου και να είσαι, δεν ξεφεύγεις απ' αυτές!

 
Top