Με τούτα και με κείνα ήρθε και ο 15Αύγουστος!
Το καλοκαιράκι φεύγει σιγά-σιγά, κι εσύ ήδη μπορεί να έχεις αρχίσει να φλερτάρεις με τη μουντρουχίαση μιας και δεν φαίνονται διακοπές στον ορίζοντα.
Να σε ρωτήσω όμως κάτι : Τι κι αν δεν θα πας ούτε φέτος διακοπές; Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος;
Ξέρω, ξέρω, κουράστηκες, μπούχτισες όλη τη χρονιά και θέλεις να ξεσκάσεις κι εσύ λίγο, να φορτίσεις τις μπαταρίες σου για τον χειμώνα που έρχεται.
Είναι μια ανάγκη που έχεις κι εσύ κι εγώ και όλοι μας, γι’ αυτό και θα σου πω αυτό που λέω στον εαυτό μου όταν τον πιάνει το παράπονο :
Μακάρι το μοναδικό πρόβλημα στη ζωή σου να είναι ότι θα ξεκαλοκαιριάσεις σε μια άδεια πόλη, στο διαμέρισμά σου αγκαλιά με το κλιματιστικό.
Τα πάντα είναι θέμα οπτικής εξάλλου μην το ξεχνάς!

Εσύ θα αποφασίσεις αν θέλεις να τα βλέπεις όλα μαύρα.
Αν θέλεις να είσαι μέσα στη τσατίλα που δεν μπορείς να ξεφύγεις έστω και για λίγο από την καθημερινότητά σου.
Αν θέλεις να καταριέσαι την τύχη σου που ψήνεσαι στην τσιμεντούπολή σου ενώ θα μπορούσες να κάνεις βουτιές σε κάποια παραλία.
Αν θέλεις να βουλιάζεις όλο και περισσότερο μπροστά στην τηλεόραση, μιας και δεν μπορείς να είσαι σε ένα beach bar πίνοντας μαργαρίτες.
Κι εσύ θα αποφασίσεις πάλι αν θέλεις να αξιοποιήσεις αυτές τις λίγες μέρες εκτός δουλειάς προς ίδιον όφελος.
Αν θέλεις να το διασκεδάσεις, πηγαίνοντας βόλτες στην άδεια πόλη, απολαμβάνοντας την ησυχία και τον καθαρό αέρα.
Αν θέλεις να ταξιδέψεις διαβάζοντας το βιβλίο που έχεις βάλει εδώ και καιρό στο μάτι, αλλά όποτε έλεγες να το αρχίσεις όλο και κάτι προέκυπτε.
Αν θέλεις να χαλαρώσεις πίνοντας κρύο κρασάκι τα βράδια στο μπαλκόνι σου, ακούγοντας μουσική και χαζεύοντας το αυγουστιάτικο φεγγάρι, χωρίς να χρειάζεται να προγραμματίσεις απολύτως τίποτα για την επόμενη μέρα!

Αν λοιπόν, για τους όποιους λόγους, οι καλοκαιρινές εξορμήσεις σε νησιά και παραλίες δεν είναι μέσα στις επιλογές σου, να θυμάσαι ότι η διάθεσή σου είναι αποκλειστικά θέμα επιλογής σου! Γι’ αυτό άσε τον αρνητισμό και τη μοιρολατρία στην άκρη και κοίταξε να απολαύσεις λίγο το υπόλοιπο καλοκαιράκι σου ,”δροσίζοντάς” το με θετικές σκέψεις και χαμόγελα!
Γράφει η Αριάδνη
 
Top