Γνωρίζετε;
Μπορεί το φθινόπωρο να θεωρείται η εποχή των μήλων ωστόσο καλό θα είναι να γνωρίζετε από πριν πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα αγαπημένα αυτά φρούτα για περισσότερο καιρό.
1. Ξεκινάμε με τη σωστή αποθήκευσή τους.
Από εδώ ξεκινάει η σωστή συντήρηση των μήλων. Δεν αποθηκεύουμε ποτέ όλα τα φρέσκα προϊόντα μαζί. Φρούτα και λαχανικά που παράγουν αιθυλένιο, ουσία υπεύθυνη για την ωρίμανσή τους, θα προκαλέσουν την πρόωρη ωρίμανση στα προϊόντα που είναι ευαίσθητα στην ουσία αυτή. Το μήλο ανήκει στην κατηγορία φρούτων που παράγουν αιθυλένιο. Άλλα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο είναι η μπανάνα, τα βερίκοκα, το πεπόνι, τα σύκα, τα αχλάδια και τα ροδάκινα, μεταξύ άλλων.
2. Κρατήστε τα μήλα σε ένα δροσερό, σκιερό μέρος.
Έτσι θα τα βοηθήσετε να παραμείνουν τραγανά. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείτε φρέσκα τα μήλα είναι να τα αποθηκεύσετε στο συρτάρι του ψυγείου σας, σε χωριστές πλαστικές σακούλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε μια νωπή πετσέτα γύρω από τα μήλα για να τα βοηθήσει να διατηρήσουν την υγρασία τους.