Δεν χρειάζεται να καταφύγεις στη λύση «μαχαίρι», αλλά να αναζητήσεις τις καλύτερες εναλλακτικές, κάνοντας μικρές καθημερινές αλλαγές στη διατροφή σου.


Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Καμία τροφή ή επιλογή δεν θα πρέπει να αποκλείεται από το καθημερινό σου διατροφολόγιο -στην περίπτωση πάντα που όλα βαίνουν καλώς με την υγεία σου. Το παν είναι να ακολουθείς έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής, ώστε να αποκομίζει ο οργανισμός όλες τις απαραίτητες ουσίες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του, χωρίς βέβαια να στερείσαι τη γεύση και την απόλαυση που κακά τα ψέματα είναι ακριβώς αυτές που σε κάνουν να αισθάνεσαι «γεμάτος».

Στις «ένοχες» διατροφικές επιλογές ανήκουν τα γλυκά, που αν δεν τα καταναλώνεις με μέτρο, μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην εικόνα ή και στην υγεία σου. Κάποιοι λοιπόν τα κόβουν «μαχαίρι» και μαζί θέτουν off the menu κάθε γλυκιά τους επιθυμία. Αυτή δεν είναι η ιδανική λύση, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην τα καταφέρουν και να επιστρέψουν σε αυτά με λαιμαργία, χάνοντας και το μέτρο και την απόλαυση.

Με το σκεπτικό ότι μέτρον άριστο και δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να ζήσουν καταρχάς χωρίς ζάχαρη στον καφέ και επιπλέον χωρίς γλυκό ή σοκολάτα, η πιο φρόνιμη επιλογή είναι να αναζητήσεις τις καλύτερες εναλλακτικές, κάνοντας μικρές καθημερινές αλλαγές στη διατροφή σου. Αυτές ακριβώς που θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά σε μία ισορροπημένη διατροφή. Στην περίπτωσή μας, μία πολύ καλή επιλογή είναι τα προϊόντα Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ, που αντί για ζάχαρη, περιέχουν φυσικό γλυκαντικό από εκχύλισμα του φυτού stevia. Έχουν περιορισμένες θερμίδες και λιπαρά, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, περιέχουν πολύτιμες φυτικές ίνες, ενώ κλινικές μελέτες έχουν πιστοποιήσει την ασφάλεια και τα οφέλη από την κατανάλωσή τους. Απόδειξη αυτού είναι ότι θεωρούνται κατάλληλα και για εκείνους που όχι μόνο θέλουν αλλά πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη για λόγους υγείας.

Οι μικρές αλλαγές στις καθημερινές γλυκιές διατροφικές συνήθειες
Στον καφέ

Η αλλαγή δεν είναι να ξεκινήσεις να πίνεις τον καφέ σου σκέτο, ενώ μέχρι πρότινος τον έπινες μέτριο ή γλυκό. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσεις να απολαμβάνεις την ίδια γλυκύτητα χωρίς όμως να επιβαρύνεσαι με τις θερμίδες της ζάχαρης. Αντικατέστησέ την λοιπόν με το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance σε σκόνη με εκχύλισμα από το φυτό stevia, που δεν μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν σε φορτώνει με θερμίδες. Επίσης, διατηρεί τις ιδιότητες του στο ψήσιμο ή το βράσιμο και για αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε κάθε γλυκιά σου δημιουργία. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις μία νόστιμη πάστα φλώρα (η συνταγή εδώ), χρησιμοποιώντας παράλληλα Mαρμελάδα φράουλα Sweet & Balance, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με 30% λιγότερες θερμίδες (συγκριτικά με προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη και σε σχέση με μία κανονική μαρμελάδα) και με υπέροχη, πλούσια γεύση.

Στο σνακ πριν/μετά την άσκηση

Αν γυμνάζεσαι τακτικά και πριν ξεκινήσεις ή αφού ολοκληρώσεις την προπόνησή σου, αναζητάς κάτι γλυκό για να σε γεμίσει ενέργεια ή να κατευνάσει την πείνα σου, οι Μπάρες Δημητριακών Sweet & Balanceμε stevia και χωρίς γλουτένη είναι το ιδανικό σνακ, καθώς δεν σε επιβαρύνει με περιττές θερμίδες και λιπαρά. Έχουν μόνο 84 θερμίδες ανά τεμάχιο και οι τρεις γεύσεις τους καλύπτουν όλα τα γούστα (μέλι και κανέλα, κράνμπερι, σοκολάτα).

Στη λιγούρα για γλυκό

Όταν σε πιάνει αυτή η ακατανίκητη επιθυμία για γλυκιά γεύση, μην καταβροχθίσεις απερίσκεπτα ό,τι βρεις μπροστά σου -βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι θα σε φορτώσει θερμίδες και ενοχές αργότερα, επειδή ξέφυγες από το καθημερινό σου πρόγραμμα. Κατεύνασε τη λιγούρα σου με τις Σοκολάτες Sweet & Balance, γάλακτος ή bitter, με γέμιση ή με αμύγδαλα, που δεν έχουν ζάχαρη, καθώς περιέχουν φυσικό γλυκαντικό από το φυτό stevia και είναι ελεύθερες από γλουτένη. Αντίστοιχα, μπορείς να επιλέξεις ένα έτοιμο Επιδόρπιο Γάλακτος με γεύση Βανίλια Sweet & Balance ή ένα Ζελέ με γεύση φράουλα ή κεράσιαπό τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, που μπορούν εύκολα να αποτελέσουν το απογευματινό σου γλυκό σνακ στη δουλειά, στην περίπτωση που δεν είσαι τύπος της σοκολάτας.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες γλυκές επιλογές χωρίς ζάχαρη που μπορείς να βρεις στη σειρά Sweet & Balance της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ. Για περισσότερα προϊόντα, ιδέες και συνταγές, πέρνα μία βόλτα από τηνιστοσελίδα της ή από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου.

 
Top