Την απόφαση να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις πήρε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία(ΠΝΟ στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΝΟ, κ. Χαλάς, κανένα από τα προβλήματά μας δεν λύθηκε. «Αναστέλλουμε την απεργία και βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως «ύστερα από 18 ημέρες διαλόγου πρυτάνευσε η λογική» ενώ υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, σε περίπτωση που συνεχιζόταν η απεργία.

Το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης επικράτησε χάος, όταν ναυτεργάτες συγκρούστηκαν με αγρότες, οι οποίοι ζητούσαν από τους απεργούς να φορτώσουν στις νταλίκες προϊόντα για να προωθηθούν στις αγορές. Μάλιστα, οι αγρότες είχαν «περικυκλώσει» τον λιμενάρχη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο ζητώντας τους να βρεθεί άμεσα λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της απεργίας πολλά νησιά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον εφοδιασμό βασικών αγαθών, όπως καύσιμα, οπωροκηπευτικά αλλά και τρόφιμα.
 
Top