Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για πολλές ώρες το απόγευμα της Παρασκευής, το λιμάνι του Ηρακλείου. Αγρότες συγκρούστηκαν άγρια με ναυτεργάτες διαμαρτυρόμενοι για την απεργία της ΠΝΟ λόγω της οποίας καθηλώθηκαν τα προϊόντα τους.

Οι αγρότες, έφτασαν από νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι και απαιτούσαν να φορτώσει το πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα τους ώστε να αποπλεύσει για Πειραιά. Οι ναυτεργάτες αντέδρασαν, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να σπάσουν την απεργία.

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αγρότες και ναυτεργάτες να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση. Μερικοί αγρότες, εξαγριωμένοι, προσπάθησαν να λύσουν τους κάβους του Blue Horizon που ήταν δεμένο λόγω της απεργίας των ναυτικών

Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο οπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την ''αντίπαλη πλευρά'' να απαντά με… ρίψεις νερού! Οι εξαγριωμένοι αγρότες έκαψαν τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ βάζοντας φωτιά στα γραφεία της εταιρείας στο λιμάνι.

Τελικά το πλοίο αναχώρησε «για λόγους ασφαλείας» όπως ειπώθηκε χωρίς να φορτωθούν κηπευτικά και έμεινε αγκυροβολημένο αρόδου. Ωστόσο, οι αγρότες περικύκλωσαν τον λιμενάρχη Ηρακλείου και τον κράτησαν «όμηρο», απαιτώντας να επιστρέψει πίσω το πλοίο Blue Horizon. Σύμφωνα με το neakriti.gr ο λιμενάρχης τραυματίστηκε ελαφρά και κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι.

Επίσης, σύμφωνα με το cretalive.gr «όμηροι» των αγροτών κρατήθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, που έσπευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αγροτικό ζήτημα.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε αργά το βράδυ όταν οι αγρότες, λίγο μετά τις 21:00 άρχισαν να αποχωρούν από το λιμάνι.

Σύμφωνα με το CretaLive, οι αγρότες έλαβαν την δέσμευση ότι οι νταλίκες με τα προϊόντα τους θα αναχωρήσουν για Αθήνα το πρωί. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον λιμενάρχη, Δημήτρη Σαϊτάκη.

 
Top