Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει ο πρωθυπουργός σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για το Eurogroup της Δευτέρας και για την διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη ενημέρωσε o Ευκλείδης Τσακαλώτος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.


Όπως προέκυψε από την συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε επιτυχία η απόφαση που πάρθηκε για το χρέος και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, ενώ αυτό που τονίστηκε είναι πως η κυβέρνηση δεν αποδέχεται νέα μέτρα, αλλά ούτε και ακραίες απαιτήσεις όπως 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα για 10 χρόνια.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξήγησε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου πως η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι σε πλήρη εξέλιξη για όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Μεγάλο βάρος πέφτει πλέον στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο πρωθυπουργός, τις επόμενες ημέρες, τόσο με τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και με τη παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη και τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει στο περιθώριο.
 
Top