Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν σε ανοιχτή συζήτηση με τη συγγραφέα Ευγενία Φακίνου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου μυθιστορήματος της Στο αυτί της αλεπούς.
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 στις 6:00μμ στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας(Αγωνιστών Πολυτεχνείου & Γ. Καραϊσκάκη  Δραπετσώνα , τηλ. 213-20.04.097.

 Στη συζήτηση θα συμμετέχουν τα μέλη της λέσχης ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης.
Περιγραφή:
Η Αννέζω γεννά τον Σταυρή. Ο Σταυρής αποκτά μια κόρη, την Άννα. Η Άννα μεγαλώνει ένα έκθετο κοριτσάκι, την Αριάδνη. Οι ζωές τους, γεμάτες περιπέτειες και ανατροπές, καλύπτουν μια χρονική περίοδο από το 1900 ως τις μέρες μας. Από τους Συμιακούς σφουγγαράδες και τον Έφηβο των Αντικυθήρων στο δουλεμπόριο των δυτών. Από το αρχοντικό της Ύδρας στις φτωχογειτονιές της Δραπετσώνας, όπου θα βιώσουν την ακραία εκμετάλλευση και ταπείνωση. Από τον βομβαρδισμένο Πειραιά του ’41 στη μικροαστική Κυψέλη. Από την ωραία Ναύπακτο και τον Κύριο Ντίκενς στις διαδηλώσεις της Αθήνας του 2010.

Ένα πανόραμα της Ελλάδας του 20ού αιώνα και των γεγονότων που σημάδεψαν τον τόπο και τους ανθρώπους. Πρόσωπα υπαρκτά εμπλέκονται και συνοδοιπορούν με άλλα, μυθιστορηματικά. Σημαντικές στιγμές της Ιστορίας, που διαμόρφωσαν και καθόρισαν τη ζωή των ηρώων, με τη μνήμη –συλλογική και ατομική– να πλαισιώνει τον μικρόκοσμό τους.

 
Top