Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Μαράεμ Βίλεμς που παρακολουθεί από πολύ κοντά το ρεπορτάζ του Άγιαξ, αναλύει στην «Μ» τα υπέρ και τα κατά της Ολλανδικής ομάδας πριν από τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων.

Με τον Μαράεμ Βίλεμς που εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό RTV συναντηθήκαμε έξω από το γήπεδο του Αγιαξ, χθες το μεσημέρι, για την ακρίβεια στην μπουτίκ του γηπέδου και εκεί επιχειρήσαμε να αντλήσουμε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Αγιαξ και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Αρχικά τον ρωτήσαμε:

- Μπορείτε να μας πείτε ποια θα είναι τα υπέρ και τα κατά του πρώτου αγώνα;

«Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι πιστεύω ο Αγιαξ έχει καινούργιο προπονητή, ο οποίος επιχειρεί να μεταδώσει το νέο πνεύμα στην ομάδα του. Πρόκειται για έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού σε σύγκριση με αυτόν που μας είχε συνηθίσει ο Άγιαξ την περσινή σεζόν. Ειλικρινά ακόμη και τώρα δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια, ποιοι θα είναι οι 11 του Αγιαξ που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι. Ορισμένοι παίκτες βεβαίως έχουν προβάδισμα όπως ο γκολκίπερ ο Σίλεσεν, ο Βέλτμαν ή ο Τέτε. Όμως στην μεσαία γραμμή είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιους θα βάλει ο Μπός. Ο Γκουντέλ δεν θα παίξει λόγω τιμωρίας. Και είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα παίξει μπροστά. Οι φήμες αναφέρουν πως ίσως ο Μίλικ να αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ, αλλά μιλάμε για φήμες και όχι για κάτι πιο σίγουρο. Και από αριστερά έχει θέμα η ομάδα και στην δεξιά πτέρυγα».

- Ποια είναι η διάταξη που προτιμά ο Πέτερ Μπος να αγωνίζονται οι παίκτες του;

«Του αρέσει να αγωνίζεται η ομάδα του με 4-3-3. Την περσινή σεζόν ο Φρανκ Ντε Μπούρ έδινε οδηγίες για να παίζει η ομάδα του με δύο στο κέντρο και έναν επιτελικό μέσο, σε μία παραλλαγή του 4-3-3».

- Ποια είναι η άποψη των εκπροσώπων του Άγιαξ για τον ΠΑΟΚ;

«Τόσο οι εκπρόσωποι της ομάδας, όσο και οι φίλαθλοι δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Θυμούνται όμως και γνωρίζουν πολύ καλά την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τούμπα, στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Και αυτό φοβούνται περισσότερο για τον αγώνα ρεβάνς, γιατί ο Άγιαξ διαθέτει στο ρόστερ του νέους και άπειρους παίκτες, η ψυχολογία των οποίων μπορεί να επηρεαστεί από την ψυχολογική πίεση που θα ασκήσουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Και φοβούνται πως ίσως επηρεαστεί η εικόνα της ομάδας. Όσο για την ομάδα, κανείς δεν μπορεί να συγκρίνει».

- Υπάρχουν κάποιοι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ τους οποίους ο Πέτερ Μπος τους υπολογίζει πολύ;

«Ο κ. Μπος δεν μας έχει ενημερώσει για τον τρόπο που σκέφτεται όσον αφορά τον αντίπαλό του».

- Πόσοι φίλαθλοι θα είναι στο γήπεδο στον αγώνα της Τρίτης;

«Μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, πουλήθηκαν περισσότερα από 30.000 εισιτήρια για τον αγώνα της Τρίτης. Περιμένουν και εκτιμούν οι εκπρόσωποι του Αγιαξ πως στο γήπεδο θα υπάρξει πολύ μεγάλη προσέλευση».

- Πόσους φιλάθλους περιμένουν από την Ελλάδα και τις άλλες γειτονικές χώρες, που θα υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ;

«Περιμένουν περισσότερους από 2000 φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Άλλωστε γνωρίζουν πως ο ΠΑΟΚ έχει φανατικούς φιλάθλους, οι οποίοι τον ακολουθούν σε κάθε γήπεδο. Και το 2010, όταν είχαν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες, πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Θυμάμαι πολύ έντονα το πάθος που μετέδιδαν».

- Ποια είναι η προσωπική σας εκτίμηση για το πρώτο παιχνίδι;

«Κατά την γνώμη μου, ο Αγιαξ θα επιδιώξει να πιέσει πολύ από την αρχή του αγώνα και θα προσπαθήσει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Όμως κατά την γνώμη μου, υπάρχουν αρκετές προοπτικές για να πετύχει γκολ ο ΠΑΟΚ καθώς η άμυνα του Άγιαξ δεν παρουσιάζει μία σταθερότητα. Υπάρχουν πολλοί κενοί χώροι στην άμυνα του Αγιαξ, κάτι που είδαμε και στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Άρα υπάρχουν πιθανότητες για τον ΠΑΟΚ για να πετύχει γκολ».

metrosport.gr
 
Top