Στην «ομολογία» ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί μία εγκληματική και αντισυνταγματική πράξη προχώρησε ο Πάνος Καμμένος, με τη ΝΔ να αντιδρά καλώντας τον να παραιτηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με το koinignomi.gr ο υπουργός Άμυνας σε εκδήλωση που παρευρέθηκε στη Σύρο, δήλωσε πως «αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», είπε ο κ. Καμμένος στην τοποθέτησή του κατά την υπογραφή του συμφώνου στη Σύρο, σημειώνοντας ότι είχε δύο προτεραιότητες μπαίνοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας: να τηρηθεί η νομιμότητα και να μη θιγούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας.


«Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.


 
Top